Bu Da Açık Hava Marketi

Bu Da Açık Hava Marketi

Van'da meydana gelen depremde iş yeri yıkılan bir market sahibi, ürünlerini sokakta sergileyip satmaya çalışıyor.

Sıhke Caddesi'nde, yıkılan iş yerinin enkazı önüne açtığı reyonla vatandaşlara hizmet veren market sahibi Harun Seyitoğlu, 'Depremden sonra bina ağır hasar görünce yıktırıldı. Ben de dükkanıma ait gıdaları bir depoya taşımak zorunda kaldım. Sabah, eski dükkanımın enkazına gıda ürünlerini getirip akşam yine depoya götürüyorum. Amacım müşterilerime hizmet vermektir ' dedi.

'BİZE ACIDIKLARI İÇİN ALIŞVERİŞ YAPIYORLAR '

Satışların yüzde 50 oranında düştüğünü söyleyen Seyitoğlu, 'Tabii depremden sonra yüzlerce kişi başka illere göç etmek zorunda kaldı. Satışlarımız çok düştü. Hem dükkanın yıkılması hem de vatandaşların başka illere göç etmesi bizi olumsuz yönde etkileri. Gelenler de bizim eski müşterilerimizdir. Birçok kişi de bu soğukta görünce bize acıyıp alışveriş yapıyor. Şu anda geçimizi bu şekilde sağlıyoruz ama sonra ne olur bilmiyorum ' ifadelerini kullandı.

'GEÇİCİ BİR KONTEYNIR İSTİYORUZ '

Seyitoğlu, marketi için geçici bir konteynır istediklerini ancak buna da izin verilmediğini belirterek, 'Belediyeye gittim ve geçici olarak demirden bir yer yapayım dedim ama izin verilmedi. Konteynır istedim o da olmadı. Satın almaya da gücüm yetmedi. Bu nedenle enkaz yerinde gıda satmaya devam ediyorum. Mevsim itibarıyla çok üşüyoruz ve ateş yakıyoruz. Yetkililerin bize burada geçici bir konteynır vermelerini talep ediyorum ' şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile