Bü’de  Aile İçi Şiddet Konuşuldu

Bü’de Aile İçi Şiddet Konuşuldu

Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen Evlilik ve Aile Danışmanlığı Sertifika Programında başarılı olanlara sertifikaları verildi.

Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen Evlilik ve Aile Danışmanlığı Sertifika Programında başarılı olanlara sertifikaları verildi.

Sertifika programında diğer programlardan farklı olarak Bartın’a yönelik sorunların da programa dahil edildiğini belirten Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş,”Bartın’ın özel bir yapısı var. Bartın aile içi şiddette ilk sıralarda yer alıyor” dedi.

Tören'de açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş, “ Bu sertifikayı alanlar aile ve bireylerin bireysel gelişimlerini olumuz yönde etkileyen, eşler arasında iletişim sorunlarına yol açan, anne ve babaların rol ve sorumluluklarını yerine getirmelerini güçleştiren, aile bireylerinin psikososyal ve ekonomik yapılarını tehdit eden sorunlar oluşmadan önce engellenmesi, ortaya çıkan sorunların çözümünde görev alacak” dedi.

“BU EĞİTİMLERİN DEVLET POLİTİKASI HALİNE GETİRİLMESİ LAZIM”
Evlilik ve Aile Danışmanlığı eğitimlerinin devlet politikası haline getirilmesi gerektiğini belirten Bartın Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Naci Tankut,” Ülkemizdeki boşanma ve aile içi şiddet ile ilgili rakamlar hiçde iç açıcı durumda değildir. Bu nedenle üniversitemizde böyle bir çalışmanın yapılmasının ne kadar önemli olduğunu göstermek istedik. Evlilik müessesinde eğitim çok önemlidir. Kişilerin evlilik yapabilecek ehli bireyler haline gelebilmleri için bu eğitimlerin devlet politikası haline getirilmesi ve eğitimlerin zorunlu olması lazım” diye konuştu.

Daha sonra Evlilik ve Aile Danışmanlığı seminerinde başarılı olanlara Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Naci Tankut, Belediye Başkan Yardımcısı Erol Demirkoparanoğlu, Eğtim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Çetin Semerci, Kamu Hastanelr Birliği Genel Sekreteri Osman Açıkgöz, İl Sağlık Müdürü Dursun Koç, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Hüseyin Kaygın, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları ve bölüm başkanları ile Genel Sekreter Yardımcısı Erturan Asiloğlulları tarafından sertifikaları verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile