Bu Festival Tam Çocuklara Göre

Bu Festival Tam Çocuklara Göre

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfi (BKSTV) tarafindan bu yil 19’uncusu düzenlenen Uluslararasi Bursa Karagöz Kukla ve Gölge Oyunlari Festivali, ilk gününde çocuklardan büyük ilgi gördü.

Uluslararasi Bursa Karagöz Kukla ve Gölge Oyunlari Festivali, bu yil 19. kez Bursa’da yerli-yabanci birçok kukla ve gölge oyunu sanatçisini agirliyor. Festivalin ilk gününde çocuklar ve sanatseverler, açilis gösterisi Salincak’in ardindan sehrin farkli noktalarindaki etkinliklerde bir araya geldi.

Oya Tansi ve Alican Balakin’in liderliginde Tayyare Kültür Merkezi’nde yapilan atölye çalismasinda, PVC malzemeden Karagöz ve Hacivat tasvirleri yapimi gerçeklestirildi.

Atölyenin ardindan Baris Manço Kültür Merkezi’nde Çek Cumhuriyeti ekibi Karromato’nun Ahsap Sirk kukla oyunu ‘çocuklardan’ büyük alkis aldi. Klasik 19. yüzyil Avrupa kukla tiyatrosundan tekniklerle sergilenen gösteride, ahsap kuklalar adeta göz kamastirdi. Gösterideki geleneksel müzik ise izleyenleri kuklaciligin altin çagina götürdü.

Günün son gösterisi ise Kemal Atan Gür’ün Karagöz Müzesi’nde gerçeklestirdigi, tek kisilik oyunu ‘Kuyu’ oldu. Issiz olan Karagöz, Tiryaki Baba’dan is ister. Karagöz’ün tembelligini bilen Tiryaki Baba ancak bir imtihan ile ise girip giremeyeceginin belli olacagini söyler. Karagöz için hayat imtihaninin anlatildigi oyun, çocuklari ögretirken güldürdü.

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfi destegi ile düzenlenen festivalin ilk gününün sonunda; BKSTV Genel Sekreteri Fehim Ferik, gösterilerini sergileyen sanatçi ve atölye liderlerine tesekkür plaketi sundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile