Bu Firça Darbeleri Özgür Filistin Için

Bu Firça Darbeleri Özgür Filistin Için

Çorum’da Israil’in Filistin’e yaptigi saldirilan nedeniyle yasanan tarifsiz acilara dikkat çekmek amaciyla “Özgürlük için bir firça da senden” etkinligi düzenlendi.

Bu kapsamda Çorum Belediyesi tarafindan Hürriyet meydaninda “Özgür Filistin ve Özgürlük için bir firça da senden” yazili dev bir tual kurulurken. Basta Filistin bayragi ve beyaz güvercin ile bugüne kadar dünya kamuoyuna yansiyan fotograflarin bulundugu görseller vatandaslar ellerine aldiklari firçalarla resmetti.

Rengarenk, çocuklarin öksüz ve yetim kalmadigi, her kesin evine huzurla gittigi bir dünya hayal ettiklerini dile getiren Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, “Dünyada ilk baris anlasmasinin yapildigi Çorum topraklarindan Filistin’de yasanan zulme karsi farkli bir etkinlikle haykirmak istedik. Sesimizle haykirdik duymuyorlar. Elimizi kaldirip bagiriyoruz duymuyorlar. Mitingler yapiyoruz görmüyorlar. Filistin’in sesinin duyulmasi için “Özgür Filistin, Özgürlük için bir firça da sizden” temali farkli bir etkinlik yaptik. Çalismada Filistin bayraginin yani sira dünya kamuoyuna yansiyan zihinlere kazinan Gazze’deki Filistin’deki zulmü ifade eden, oradaki zulmü ortaya koyan fotograflardan, görsellerden olusan bir zemin hazirladik. Bu zeminde de farkindaligi daha çok çocuklarla olusturmak istedik” dedi.

Çorum halkina boyama çalismasi yaparak farkindaligi hissettirmek istediklerini dile getiren Baskan Asgin, “Insallah en kisa sürede Kudüs’ün özgürlügünü, Filistin’in özgürlügünü, Dogu Türkistan’in özgürlügünü, Gazze’nin özgürlügünü rabbim bizlere yasatsin” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile