Bu Firinda Ekmek Ucuzken, Daha Da Ucuzladi Açiklamasi 3 TL'den 2,5 TL'ye Düstü

Bu Firinda Ekmek Ucuzken, Daha Da Ucuzladi Açiklamasi 3 TL'den 2,5 TL'ye Düstü

Burdur’un Çavdir ilçesinde, belediye tarafindan geçtigimiz yil hizmete açilan halk ekmek fabrikasinda 220 gram ekmek 2,5 TL’den satiliyor.

2020 yili Agustos ayinda açilan Çavdir Belediyesi Halk Ekmek Firini’nda Aralik ayi basina kadar 3 TL’den satilan 220 gram ekmegin fiyati, yapilan yillik maliyet hesaplari sonrasi kar elde edildiginin tespiti üzerine 2,5 TL’ye düsürüldü. Ucuz ekmegi gören vatandaslar poset poset ekmek aldi. Firin önünde zaman zaman kuyruklar olusurken, bazi vatandaslar uzak bölgeden geldikleri için ekmeklerini haftalik olarak temin ettiklerini ifade etti.



"Yillik maliyeti hesapladik, ciddi kar oldugunu görünce fiyati düsürdük"

Konuyla ilgili açiklama yapan Çavdir Belediye Baskani Süleyman Kayacan, "Ayda yaklasik 120-150 bin adet ekmegi halkimizin sofrasiyla bulusturuyoruz. Bu ay basina kadar ekmegimiz 3 TL’ydi. Yaptigimiz yillik maliyet hesaplari sonrasi ciddi bir kar ile karsilastik. Vatandasimiza ucuz ekmek yedirmek için yaptigimiz bu çalismada, ekmegimizin 2,5 TL’den satilmasi kararini aldik. Dolayisiyla Çavdir’da 220 gram halk ekmek 2,50 TL’den satilmakta. Kaliteli ekmegi vatandasimizin sofrasina ucuza ulastiriyoruz" dedi.

Devletin sagladigi imkanlarla Toprak Mahsulleri Ofisinden ucuz un temin ettiklerini aktaran Kayacan, "Toprak Mahsulleri Ofisinin ucuz ununu kullanarak bu ekmegi çikartmaktayiz. Üretken belediyecilik misyonu ile burada hem istihdam olarak hem halkin sofrasinda ucuz ekmek olarak katki sagliyoruz. Yaklasik 10 kisinin istihdam edildigi firinimizin çok yakinda kapasitesini 2 katina çikartarak, günde yaklasik 10 bin Ekmek çikartmayi planliyoruz" diye konustu.



"Köylerden gelemeyen yaslilarimiza da aliyorum"

Vatandaslar, fiyatlardan dolayi memnun olduklarini ifade etti.

Vatandaslardan Güldane Çetin, “Fiyat olarak uygun. Köyde yaslilarimiz var; onlar gelemiyordu, onlara ben alacagim. Belediye Baskanimiza böyle bir uygulama yaptigi için tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile