Bu Hafta 6 Yeni Film Gösterimde

Bu Hafta 6 Yeni Film Gösterimde

u hafta 6 yeni film gösterime girdi: "Operasyon Argo", "Simurg", "Görünmeyenler", "Havana'da 7 Gün", "İntikam Günü" ve "Van Gölü Canavarı"

OPERASYON ARGO

Gerçek olaylara dayanan 'Argo ' altı Amerikalıyı kurtarmak için düzenlenen, İran rehine krizinin sahne arkasında ortaya çıkan ve halkın yıllar sonra öğrendiği gizli bir operasyonu anlatıyor.

İran devriminin kontrol edilemeyecek noktaya ulaştığı dönemde, 4 Kasım 1979''da militanlar Tahran''daki ABD elçiliğine saldırırlar ve içeride bulunan 52 Amerikalıyı rehin alırlar. Ancak tüm bu kaosun ortasında altı Amerikalı kaçmayı başarır ve Kanada büyükelçisinin evine sığınır. Bulunmalarının ve büyük olasılıkla öldürülmelerinin an meselesi olduğunun farkında olan Tony Mendez (Ben Affleck) adında bir CIA 'sızma ' uzmanı altı Amerikalının ülkeden sağ salim çıkmasını sağlayacak riskli bir plan yapar. Böylesine inanılmaz bir plan ancak filmlerde olmaktadır.

SİMURG

Yönetmen Ruhi Karadağ'ın ''cezaevi ve açlık grevlerini'' işlediği belgesel türündeki filmi ''Simurg'', vizyona girdi.

'Simurg 'da, F Tipi cezaevlerine karşı ilk kez 1996 'da başlatılan ölüm oruçlarına katılan 6 arkadaşın, 2000 'deki ölüm oruçları ve Hayata Dönüş Operasyonu 'na bakışları yansıtılıyor.

Refik Ünal, Cafer Gürbüz, Çiğdem Kazan, Hüseyin Muharrem Gündüz, Ali Ekber Akkaya ve Delil İldan 'ın hem 2000, hem de 2010 yılında çekilen görüntülerinin kullanıldığı 109 dakikalık film, onların hikâyesi üzerinden şekilleniyor. Korsakoff hastalığına yakalanan, konuşmakta ve yürümekte zorluk çeken 6 arkadaşın düşünceleri, 'gökyüzü altında ' çay içmeye duydukları özlem, umutları, tanıklıkları ve bugünleri aktarılıyor.

GÖRÜNMEYENLER

Haftanın diğer yerli yapımı ise gerilim ve korku türündeki ''Görünmeyenler''. Melikşah Altuntaş'ın yönettiği, Caner Özyurtlu ile Serhat Hasanoğlu'nun senaryosunu yazdığı filmde, Nihan Okutucu, Duru Ok ve Deniz Özmen başrolleri paylaşıyor.

Filmin öyküsü ise şöyle: ''Selin ve Onur henüz küçük yaştaki kızları Merve ile yeni bir eve taşınırlar. başta her şey normal gitmektedir ama taşındıktan bir süre sonra evde ve kızları Merve'de bazı gariplikler fark ederler. Zira Merve'nin vücudunda nedeni belirsiz morluklar vardır. Telaşlanan ve bakıcılardan şüphelenen çift, eve güvenlik kamerası kurdurup olan biteni takip etme kararı alırlar. Ama asıl tehlikenin dışarıdan değil, içeriden geleceğinden habersizdirler. Onur bir iş gezisine çıkınca evde baş başa kalan anne-kızı gergin günler beklemektedir...''

HAVANA'DA YEDİ GÜN

Aktör olmaya çalışan genç bir Amerikalı, Havana'daki film festivaline gider ve şehirdeki ilk gecesinde gezdiği bir dizi parti esnasında çeşitli dil problemlerinin var olduğu yabancıların arasına karışır... Öte yandan ünlü bir yönetmen de bu film festivaline son derece sarhoş ve kendini kaybetmiş bir halde katılıp türlü trajikomik olaylara neden olur... Bunlardan farklı olarak genç bir kız, katıldığı bir ayin sırasında cinsel kimliğini keşfeder... Birbirlerinden tamamen farklı yedi hikayeyi ortak noktada buluşturan şey ise egzotik Havana şehri olur!

Gaspar Noé, Julio Medem ve Laurent Cantet gibi ünlü yönetmenleri bir araya getiren filmde ünlü oyuncu Benicio Del Toro'yu yönetmen olarak, ünlü yönetmen Emir Kusturica'yı da oyuncu olarak görme şansına erişiyoruz. Havana antolojisi tadında olan film yedi farklı yönetmenin Havana'da geçen bir haftayı anlattığı yedi farklı hikayeden oluşuyor.

EVRENİN ASKERLERİ: İNTİKAM GÜNÜ

Aksiyon filmleriyle Türkiye'de büyük bir hayran kitlesine sahip Jean-Claude Van Damme ile Scott Adkins, Dolph Lundgren'in rol aldığı ''Evrenin Askerleri: İntikam Günü'', sinemaseverlerin beğenisine sunuluyor.

3 boyutlu olarak çekilen filmin yönetmenliğini John Hyams üstlendi.

Roland Emmerich'in 1992'de başlattığı Evrenin Askerleri serisinin son versiyonu olan ''İntikam Günü'', uzun zaman önce uyutulan ve genetik müdahalelerle birer ölüm makinesine dönüştürülen iki askerin aksiyon dolu hikayesini anlatıyor.

VAN GÖLÜ CANAVARI

Doğma büyüme Van'da yaşayan 3 çoban arkadaş bir gün çobanlık yaptıkları sürüyü bir şanssızlık eseri kaybederler. Oradan oraya yeni bir iş peşinde dolaşırlarken akıllarına Van Gölü sahilinde sahte bir canavar maketi yapıp, bundan para kazanma fikri gelir. Kısa sürede gölde canavar olduğu dedikodusu yayılır ve şehre İstanbul'dan gazeteci ekipler gelir. 3 kafadar ekipteki gazeteci kadınlara aşık olur ve başlarına komik işler açarlar.

Yapımcılığını Mustafa Çetin'in üstlendiği projede oyuncu kadrosunda Selahattin Taşdöğen, Naci Taşdöğen, Ceylan Yılmaz ve Erciş Tiyatro Grubu'ndan gençler yer alıyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile