Başkent Buenos Aires'de bulunan Borda Psikoloji Kliniğinde, akıl hastalarına tango dersleri veren Silvina Perl, 1 saatlik ders boyunca hastaların dans ederek rahatladığını belirtti.
Perl, tek başına tangonun işe yaramayacağını ama gerekli tedavilerin yanında hastalarda büyük farklar yarattığını açıkladı.
Hastaların 1 saatlik ders boyunca rahatladığına vurgu yapan Perl, böylelikle ekip çalışmasını öğrendiklerini ve derslere katılanlarda halüsinasyon görme sıklığının azaldığını anlattı.
Öte yandan yine başkentte bulunan Ramos Mejia devlet hastanesi ise emekliler için tango dersleri düzenliyor.
Hastanede dans eğitmenliği yapan 67 yaşındaki Alba Balboni, emeklilik hayatıyla beraber sosyal faaliyetlerin yavaşladığı hatta yaşlıların depresyona girdiğini ama tangoyla bu durumun değiştiğini ifade etti.
Tangoyla ileri yaştakilere yaşama sevinci aşıladıklarını söyleyen Balboni, dansın emeklileri farkında olmadan sosyalleştirdiğini söyledi.
Derse katılanlardan 65 yaşındaki Federico Tressero, tangoyla beraber koreografi öğrendiğini ve dans etmekten çok keyif aldığını dile getirdi.
Latincede dokunmak anlamına gelen Tangere fiilinden türeyen Tango, 19 yüzyılın sonlarında Buenos Aires ve Uruguay'ın başkenti Montevideo'da ortaya çıkmış ve 2009'da UNESCO'nun İnsanlık Mirası listesine girmişti.
Bu hastalıkların ilacı tango!
Psikoloji Kliniğinde, akıl hastalarına tango dersleri veren Silvina Perl, 1 saatlik ders boyunca hastaların dans ederek rahatladığını belirtti.