Bu Hastane Can Dostlara Sifa Dagitiyor

Bu Hastane Can Dostlara Sifa Dagitiyor

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hayvan Hastanesi, son dönemde hizla artan hasta sayisiyla dikkat çekiyor. Hastane Bashekimi Abdurrahman Takci, "2024 yili içerisinde hasta sayisinda hizli bir artis oldu. Pandemi sonrasinda insanlar çok fazla pet hayvani edindi. Artik kedi ve köpegi olmayan kimse kalmadi diyebiliriz. Böylelikle bölgede daha kapsamli, daha iyi arastirmanin yapildigi hastanemize vatandaslar ilgi gösterdi. Buna bagli olarak hasta sayimiz da yükseldi" dedi

Sivas Hayvan Hastanesi, son yillarda artan hasta sayisiyla bölgenin en önemli hayvan saglik merkezlerinden biri haline geldi. 2011 yilindan beri hizmet veren hastane 2021 ve 2022 yillarinda ortalama 2 bin 500 hayvana saglik hizmeti verirken, geçen yil bu rakam ciddi oranda artarak 4 bin 500’e yakin pet hayvani ve binin üzerinde çiftlik hayvani tedavi edildi. Bölgedeki hayvan sahiplerinin güvenilir adresi haline gelen hastane, sundugu kapsamli hizmetler ve uzman kadrosuyla dikkatleri üzerine çekti.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hayvan Hastanesi Bashekimi Abdurrahman Takci, bölgede daha iyi hizmet verebilmek adina çesitli cihazlar aldiklarini belirterek, “Bölgemizde yapilan hizmet anlaminda Türkiye’de çok kapsamli bir noktaya geldik. Hastanemiz Sivas ve çevre illerden oldukça ragbet görüyor. Eskiden insanlar çevre illere hasta götürürken, artik çevre illerden bizim hastanemize yogun sekilde hastalar geliyor” dedi.



“Kapsamli, ayrintili tedaviler ve teshisler yapabiliyoruz”

Bashekim Takci, hayvan hastanesinin daha yeni yeni taninmakta oldugunu ifade ederek, “2011 yilindan itibaren hasta bakiyoruz. Her geçen gün hasta çesitliligimiz ve hasta sayisi artiyor. 2021-2022 yillarinda yaklasik 2 bin 500 civarinda hasta ortalamamiz vardi. Geçen yil itibariyla 4 bin 500 adet pet hayvani ve bin taneye yakin çiftlik hayvani dedigimiz inek, koyun, keçi türlerini tedavi ettik. Hayvan hastanemiz daha yeni yeni taninmakta. Buna bagli olarak da yetistiriciler büyükbas ve küçükbas hayvan yetistiricileri problemli hayvanlarini buraya getiriyor. Gelen o hayvanda arastirmalar yapip, bununla birlikte sürü bazinda tedavi sunuyoruz. Hastanemiz bu anlamda ciddi manada teveccüh görmeye basladi.

Hayvan sahiplerinin hayvanlarini tedavi ediyoruz. Onlar buradaki tecrübelerini diger yetistiricilere aktariyorlar. Buna istinaden hasta sayimiz her geçen gün yükseliyor. Bunlarla birlikte egzotik hayvan dedigimiz birçok farkli hayvan türü de gelmekte. Salyangozdan kaplumbagaya, kaplumbagadan muhabbet kusuna kadar portföyümüz oldukça çesitlendi. Hayvan hastanemizle alakali olarak geçen yil alt yapi projemiz geçti. Buna istinaden bölgede daha iyi hizmet verebilmek adina çok çesitli cihazlar aldik. Bunlarin basinda mühürleme cihazimiz, röntgen cihazimiz gibi edindigimiz bu cihazlar bize güç katti. Ve böylelikle daha kapsamli, ayrintili tedaviler ve teshisler yapabiliyoruz” açiklamasinda bulundu.

“Hastanemiz Sivas ve çevre illerden oldukça ragbet görüyor”

Takci, bölgede kapsamli ve iyi arastirmanin yapildigi hastaneye vatandaslarin ilgi gösterdigine deginerek, “2024 yili içerisinde hasta sayisinda hizli bir artis oldu. Daha simdiden bu bes aylik süre içerisinde geçen yilki hasta sayimiza ulastik. Bunun sebebini de suna bagliyoruz; pandemi sonrasinda insanlar çok fazla pet hayvani edindi. Artik kedi ve köpegi olmayan kimse kalmadi diyebiliriz. Böylelikle bölgede daha kapsamli, daha iyi arastirmanin yapildigi hastanemize vatandaslar ilgi gösterdi. Buna bagli olarak hasta sayimiz da yükseldi. Bölgemizde yapilan hizmet anlaminda Türkiye’de çok kapsamli bir noktaya geldik. Hastanemiz Sivas ve çevre illerden oldukça ragbet görüyor. Bu da alt yapimizi daha da artirmamiz gerektigini bizlere göstermis oluyor. Eskiden insanlar çevre illere hasta götürürken, artik çevre illerden bizim hastanemize yogun sekilde hastalar geliyor. Veteriner fakültesinde çok fazla ana bilim dali var. Ancak biz hayvan hastanesi olarak dört ana bilim dali altinda daha çok hizmet veriyoruz. Bunlar dâhiliye, cerrahi, dogum-jinekoloji ve insandan farkli olarak suni tohumlama dedigimiz yapay üreme tekniklerinin daha fazla uygulandigi bir ana bilim dalimiz var” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile