Bu Hastanede İşitme Engeliler Kendini İfade Edebilecek

Bu Hastanede İşitme Engeliler Kendini İfade Edebilecek

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'nde okuyan 2 öğrenci, işitme engelli hastalar için hazırladıkları görüşme ve muayene rehberi hakkında, hastanede görev yapan poliklinik sekreterlerine bilgi verdiler.


Tıp Fakültesi’nde okuyan 2. sınıf öğrencileri Büşra Yeşilyurt ve Elif Özdemir, işitme engeli hastalarla daha rahat iletişim sağlanmaları amacıyla hastane personeli için görüşme ve muayene rehberi hazırladı. Daha öncesinde ‘İşaret Dili Eğitimi’ alan tıp öğrencileri, hazırladıkları rehberi eğitimler eşliğinde hastane personeline slayt gösterisi eşliğinde tanıttılar. İşitme engelli hastaların hastanede iletişim zorluğu çekmemeleri açısından ve hastane yönetimi tarafından desteklenen bu rehber, poliklinik sekreterlerinde bulundurulacak.

Konu hakkında açıklama yapan OMÜ Tıp Fakültesi Hastane Müdürü Halis Dan, “Hastanemize gelen işitme engelli hastaların personelimizle iletişimini sağlamak ve onların taleplerini karşılamak amacıyla, poliklinikteki işitme engellilerle ilgili yetkin olan eğitici arkadaşlarımız tarafından eğitim düşünüldü. Bu kapsamda hastanede görev yapan sekreter arkadaşlarımızı 30’ar kişilik gruplarla salı, çarşamba ve perşembe günleri olmak üzere bu eğitime tabi tuttuk. Amacımız engelli bireylerin de sağlık hizmeti alırken, herhangi bir engelle karşılaşmamasıdır. Hazırlanan bu rehber hastanemizin bütün polikliniklerinde bulundurulacak. Hastalarımız ve personelimizin daha güçlü iletişlim sağlayarak hastalarımıza kaliteli bir sağlık hizmeti sunmak mümkün olacaktır. Bu nedenle katkısı bulunan öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile