Bu iddialar AK Parti'yi karıştırır!..

ABD'nin başını ağrıtan WikiLeaks, Amerikan Dışişleri'nden sızdırdığı belgeleri açıklamaya başladı. Belgelerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili de çarpıcı iddialar var. Belgelere göre, "Erdoğan aşırı gururlu, Allah tarafından seçilmiş olduğuna inanıyor, otoriter eğimli, maço, kadınlara güvenmiyor, çevresindeki bürokrat ve danışman kadro...

ABD'nin başını ağrıtan WikiLeaks, Amerikan Dışişleri'nden sızdırdığı belgeleri açıklamaya başladı. Belgelerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili de çarpıcı iddialar var. Belgelere göre, "Erdoğan aşırı gururlu, Allah tarafından seçilmiş olduğuna inanıyor, otoriter eğimli, maço, kadınlara güvenmiyor, çevresindeki bürokrat ve danışman kadrosu yetersiz, cemaatçilik esasına göre seçilmiş." Belgelerde Başbakan Erdoğan ve Türkiye ile ilgili başka iddialar da var. Bunlar şöyle:

- "Abdullah Gül ile Erdoğan arasında bir çekişme var. İki lider arasındaki rekabet uluslararası zirvelerde birbirini kötü duruma düşürmek noktasına bile varıyor."

- "Ahmet Davutoğlu son derece tehlikeli biri. Davutoğlu Erdoğan'ın 'Yeni Osmanlıcı' fantazilerinin mimarı."

- "Bülent Arınç Erdoğan'ın potansiyel rakibi ve sorun kaynağı. Erdoğan futbolu siyaset için kullanıyor. Trabzon'a transferler yapması için AK Parti bütçesinden para aktarıyor."

- "Gülen cemaati AK Parti'ye karşı mesafeli"

- "Erdoğan partinin dizginlerini kaybediyor, AK Parti bölünebilir"

- "Gerçekten çok umudu yansıtan düşüncelere rağmen, AK Parti henüz çökmüyor"

ALİYEV ERDOĞAN HÜKÜMETİNDEN HOŞLANMIYOR

- Türkiye-Azerbaycan ilişkileri konusunda İlham Aliyev, "Türkiye enerji merkezi olmasın" dedi. Aliyev'in Türk dış politikasını naif bulduğu belirtilirken, Erdoğan hükümetinden hoşlanmadığı da belgelerde geçiyor.

-25 Şubat 2010 tarihli belgede Aliyev, "Karabağ'da daha esnek olmaya çalışıyoruz" ifadesini kullanıyor.

-Yine aynı belgede Aliyev, "İran seçimlerindeki şaibe korkunç" ifadesini kullandı.

- Aliyev, İran'la ilişkilerini "gergin ve istikrarsız" olarak tanımladı. Azeri lider ayrıca, İran'ın Azerbaycan'a yönelik siyasi provokasyonlarının sürdüğünü de ifade etti.

- 17 Ağustos 2007'de Mossad'ın Türkiye'de İslamcılar güçleniyor kanısında olduğu ve "ordunun bu duruma ne kadar sessiz kalacağı?" diye sorduğu da belirtiliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile