Bu Ilçede 400 Gram Ekmek Hala 1 Lira

Bu Ilçede 400 Gram Ekmek Hala 1 Lira

Kestel Belediye Baskani Önder Tanir, 5 yillik faaliyetlerini anlatti. Tanir, Türkiye’nin en ucuz ekmeginin Kestel ilçesinde satilmasindan kentsel dönüsüme kadar birçok çalismayi gazetecilerle paylasti.

Bursa’nin Kestel ilçesi Belediye Baskani Önder Tanir, 10 Ocak Gazeteciler Günü münasebetiyle Merinos Göl Park’ta basin mensuplariyla bir araya geldi. 2019 yilinda göreve geldiklerinde 400 gram ekmegin 1,25 liradan satildigini ve kendilerinin 1 liraya düsürdügünü belirten Baskan Tanir, "Artan ham madde fiyatlarina ragmen, bu dönem ekmegi 1 liradan satacagimizi söyledik. Su an 400 gram ekmegi 1 TL’den hemsehrilerimize ulastiriyoruz. Bin 50 dönüm arazi üzerine kendi ekmis oldugumuz yerli ve milli tohumlar ile unumuzu ve ekmegimizi üretiyor, bu ekmekle 2 bin ailemizin ayda 2 milyon lira, yillik ise 24 milyon lira, bütçelerine katki sagliyoruz" ifadelerini kullandi.

Yeni Mahalle bölgesine 2021 yilinda ilk etabini hizmete açtiklari Naim Süleymanoglu Parki’nin ikinci etabini da 2023’te Kestelliler ile bulusturduklarini dile getiren Tanir, "25 bin metrekare alan üzerine kurulu parkimizda bin 200 metre yürüyüs ve bisiklet yolu, spor alanlari, oturma gruplari, kaykay ve paten pisti, tenis kortu ve kapali spor salonu bulunmaktadir" seklinde konustu.

"2023 yilinda Kestel’imize ve can dostlarimiza kazandirdigimiz bu projemiz 8 bin 600 metrekare alana sahip olup, tedavi ve rehabilitasyon merkezi, açik ve kapali hayvan barinaklari ve konferans salonunu bünyesindedir" diyerek sözlerini sürdüren Baskan Tanir, "Kestel Belediyesi olarak bizlere emanet olan can dostlarimizin her sartta yanlarinda olduk, olmaya devam edecegiz. Göreve geldigimiz günden itibaren 22 bin 23 canimizin tedavisini, 803 can dostumuzun kisirlastirma operasyonunu, 819 can dostumuzun asilama hizmetini gerçeklestirirken 52 sokak hayvanimizi sicak bir yuva ile sahiplendirdik. Yaklasik 5 yillik süreçte 15 ton havyan mamasiyla can dostlarimizi besledik" dedi.



Millet Kütüphanesi

Baskan Tanir, sözlerine söyle devam etti:

"2023 yilinda Kestel’imize kazandirdigimiz Millet Kütüphanesi projemiz ile haftanin 7 günü ve 24 saati gençlerimizin hizmetindeyiz. Tüm hizmetlerin tamamen ücretsiz oldugu kütüphanemizde çay-kahve servisi, ücretsiz wi-fi, kisiye özel ders çalisma alanlari ve binlerce kaynak kitap yer almaktadir. Kütüphanemizde su an için aylik ortalama 5 bin ögrencimizi misafir etmekteyiz. Ayrica, Kestel Belediyemiz bünyesinde hizmete açtigimiz Icathane ile 2 bin 138 ögrencimize ücretsiz robotik kodlama, 3 marker, akil-zeka oyunlari, beceri egitimleri verdik. Böylelikle hem çocuklarimizi kötü aliskanliklardan uzak tutuyor hem de çocuklarimizin gelisimlerine katki sagliyoruz."

Çilek Kadin Sosyal Yasam Merkezi

Kadinlara yönelik projelerden de söz eden Kestel Belediye Baskani Önder Tanir, "Kadinlarimiza yönelik projelerimizin arasinda yer alan Çilek Sosyal Yasam Merkezi’miz ile bin 200 metrekare alanda kadinlarimiza özel spor salonu, kafeterya, çocuk oyun alani, diyetiysen ve psikolog hizmetleri yer aliyor. 2021 yilinda açilisini gerçeklestirdigimiz projemiz ile su ana kadar 5 bin 136 kadinimiz ve çocuklarimiz hizmetlerimizden faydalandi. Bunun yani sira, göreve geldigimiz de eksikligini hissettigimiz sosyal donati ve tesisler ihtiyacini, ‘Çilek Kafe’ fikri ile bütünlestirdik. Kestel meydani, Yeni Mahalle ve Esentepe bölgesinde hayata geçirdigimiz 3 Çilek Kafe ile hemsehrilerimize hem ucuz hem de kaliteli hizmet sunuyor, sicacik sohbetlerine vesile oluyoruz" diye konustu.



Katli otopark üzerine sosyal alan

Baskan Tanir, Vani Mehmet Mahallesi’ne 5 bin metrekare Sehit Eren Bülbül Parki’nin yani sira 3 bin 500 agaci da toprakla bulusturduklarini söyledi.

Belediye ve Çevre Sehircilik Il Müdürlügü ile temiz hava denetimlerinin yapildigini aktaran Tanir, su ana kadar 461 kez denetim yaptiklarini belirtti.

Yine Vani Mehmet Mahallesi’ne 12 bin metrekare kapali pazar alani ve 300 araçlik otopark projesinin de yüzde 80’inin tamamlandigini dile getiren Tanir, bu çalismanin da kisa sürede tamamlanacagini ifade etti.

Tanir, "Vani Mehmet Mahallesi, ilçemizin en büyük mahallesidir. Türkiye’de esi benzeri olmayan bir projeye imza atacagiz. 20 binin üzerinde nüfusa sahip olan mahallemize katli otopark, pazar alani ve sosyal alani ayni yerde sunacagiz. Bin 200 metrekarelik bir arsa hazirlanmisti. Ancak bu proje için yetmeyecegini düsündügümüz için kamulastirmak suretiyle 3 bin metrekare taban alana oturacak bir proje insa ettik. 4 kat pazar alani ve otopark, son kati mahallenin sosyallesecegi, yürüyüs yolu ile oyun alanlarinin oldugu bir teras olacak. 31 Mart 2024 tarihine kadar buranin kurdelesini kesmis olacagiz" dedi.

Kayacik Günes Enerji Santrali projesini de anlatan Tanir, "Göreve geldigimizde 5.5 milyon liralik yatirimla tamamlamis oldugumuz 3 bin 736 panelin bulundugu Kayacik Günes Enerji Santralimiz ile yillik 1,5 milyon kilowat saat gücünde elektrik üreterek, ilçemize büyük katki sagliyoruz. Bu proje ile ilçemizdeki bütün tesislerimizin ve parklarimizin elektrigini karsiliyor, artan elektrigi ise UEDAS’a aktararak yaklasik 5 yilda 8,5 milyon lira üretim geliri elde ettik" diye konustu.

Yaklasik 5 yillik süreçte ilçeye kazandirdiklari bin araçlik 3 farkli kapali otopark ile saati yalnizca 32 kurustan hizmet vererek hatali parkin önüne geçtiklerini belirten Tanir, sunlari söyledi:

"Hemsehrilerimizin araç güvenliklerini üst seviye tuttuk. 24 saat hizmet verdigimiz, tamaminda asansörlü ulasimin ve elektrikli araç sarj istasyonlarinin bulundugu otoparklarimizda vatandaslarimiz gönül rahatligi ile araçlarini park etmektedir. Kirsal mahallelerimizde yasayan hemsehrilerimizin talebi üzerine Gölcük ve Ümitalan mahallelerimizde 490 metrekare kapali alana sahip 2 dügün salonunu ilçemize kazandirdik. Toplamda 500 kisilik kapasitesi bulunan dügün salonlarimizda hemsehrilerimiz ücretsiz olarak cemiyetlerini gerçeklestirmektedir."

Son olarak kentsel dönüsüm projelerinden de söz eden Baskan Tanir, "Birinci derece deprem bölgesindeyiz. 2 tane fay hattinin kenarindayiz. Dönüsümü gerektiren 1999 yili yapilar var. Deprem bölgesinde yikilan yapilarin yüzde 97’sinin 1999 yili önce yapilan yapilar oldugu ortaya çikti. Biz de süratle ilçemizdeki 1999 yili öncesi 5 kat üzeri yapilarin tespitlerini gerçeklestirdik. Dönüsümü ile alakali teknik altyapisini hazirladik. Gelinen noktada artik bunun bir adim sonrasina geçmemiz gerektigini biliyoruz. Vatandaslarimizin riza ile bu dönüsümleri gerçeklestirmek istiyoruz. Gelinen noktada, Marmara Bölgesi depreminin uzmanlar tarafindan bu kadar yakin ve yikici olacaginin dillendirilmesi, bize artik bir adim öteye hizla geçmemiz gerektigini gösteriyor. Kentsel dönüsüme tabi tutulmasi gereken yerlerde, daha radikal adimlar atilmasinin gerektiginin farkindayiz. Istanbul’da baslayan ’Yarisi Bizden’ projesinin Bursa’da da hayata geçmesini istiyoruz. Bunun yaninda devletimizin birçok hibesi, destegi ve uzun vadeli kredilerin vatandaslar tarafindan kullanilmak suretiyle kentsel dönüsümün olmazsa olmaz oldugunu düsünüyoruz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile