Bu Kentin Bir Tarafi Yaz, Bir Tarafi Kis

Bu Kentin Bir Tarafi Yaz, Bir Tarafi Kis

Yaz ve kis mevsiminin ayni anda yasandigi turizm kenti İçel’in kiyi bölgelerinde sicakligin artmasi ile vatandaslar denizin keyfini çikarirken, kar kalinliginin 1 metreyi astigi yaylalarda ise kis hakimiyetini sürdürüyor.

Ülke genelinde birçok ilde kis mevsimi etkisini sürdürürken, tarim ve turizm kenti İçel’de iki mevsim ayni anda yasaniyor. Kentte sahile 30 kilometre uzakliktaki yaylalardan baslayarak yüksek rakimli bölgelerde yer yer 2 metreye yaklasan kar hayati zorlarken, deniz kenarinda yazdan kalma günler yasanmaya basladi.

Hafta sonunu degerlendirmek için İçel ve çevre illerden vatandaslar, Erdemli ilçesinde bulunan Kizkalesi’ne gelerek vakit geçirdi. Özellikle il disindan gelen vatandaslardan bazilari denize girerek kis günü yüzüp suyun tadini çikardi. Çocuklar kumsalda oynarken, aileler yürüyüs yapip deniz havasi aldi. Köpekler de hem kumsalin hem de denizin keyfini yasadi.

Sanliurfa soguk diye İçel’e gelip denize girdi

Sanliurfa’dan hafta sonunu degerlendirmek için geldiklerini, yasadiklari yerin bu kis soguk oldugunu belirten Yasar Çitlak, “Urfa ve Gaziantep’te kar var. Burada denize giriyoruz, muhtesem" dedi.

Kislari İçel’de, yazlari ise Nevsehir’de yasayan Murat Kozan da, ”Deniz güzel, ben sürekli denize giriyorum

firtina olmadiktan sonra. Kisin gelip burada kaliyorum, normalde Nevsehir’de kaliyorum. Nevsehir kar buz altinda su anda, burasi ise göründügü gibi dünyanin en güzel sahillerinden birisi. Denizi, sahili tertemiz. Kizkalesi dört dörtlük. Burada kis içinde yazi yasiyoruz, onun için geliyorum. Antalya’da 15 sene yasadim ama burasi sahil, deniz ve sakinlik olarak oradan daha güzel” ifadelerini kullandi.

Önce kar, sonra sahil gezisi

Hava sicakligi artinca sahilin tadini çikarmak istediklerini belirten Rasim Nergiz, sicakligin 16 dereceye çiktigini, denizin güzel oldugunu söyledi.



Bir gün önce kar yagan Erdemli ilçesine 30 kilometre uzakliktaki Aslanliköy bölgesine gittiklerin anlatan Engin Konak, ”Yüksek rakimli bölgeler göre sahil de hava güzel. Bugün de İçel’imizin güzel Kizkalesi’ne geldik. İçel’de sahil kisimlari çok güzel sanki yaz havasi gibi ama yukarilara çiktigimiz zaman daha çok kis nedeniyle kar ve tipi bulunuyor” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile