Bu kez halaylar su için çekildi

Batman Kuyubaşı TOKİ'de 3 yıldır devam eden su sorunu çözüldü. 2007'de yapımı sona erdikten sonra yerleşime açılan mücavir alan dışındaki Kuyubaşı TOK

Batman Kuyubaşı TOKİ'de 3 yıldır devam eden su sorunu çözüldü. 2007'de yapımı sona erdikten sonra yerleşime açılan mücavir alan dışındaki Kuyubaşı TOKİ sakinlerinin su sorunu, geçici çözümlerle giderilmek istenmişti.

Giderilemeyen sorun, Batman Belediyesi'nin çektiği su şebekesi ile sona erdi. TOKİ sakinleri, Belediye tarafından çekilen yeni su şebekesi ile gelen suyu halaylarla karşıladı.

Su şebekesinin açılışı için Kuyubaşı TOKİ'ye giden BDP Grup Başkan Vekilleri ve Batman milletvekilleri Bengi Yıldız ve Ayla Akat Ata, Belediye Başkan Vekili Serhat Temel ve beraberindekileri büyük bir kalabalık karşıladı. Açtıkları çeşitli pankartlar ile Belediye'ye teşekkür eden TOKİ sakinleri davul zurna eşliğinde halaylar çekti.

Açılış töreninde konuşan Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, 4 bin 500 metre uzunluğundaki su şebekesinin 300 bin TL'ye mal olduğunu belirtti. Belediye Başkan Vekili Temel, TOKİ'nin nüfusunun yaklaşık 5 bin olduğunu, ancak çekilen şebekenin 18 bin nüfusa yetebilecek su kapasitesine sahip olduğunu ifade etti.

Daha sonra konuşan BDP Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata, Hükümetin TOKİ konutlarını yapıp, hiçbir altyapı ve ulaşım sorununu çözmeden vatandaşlara vererek, onları en temel ihtiyaçlardan mahrum bırakarak, mağdur ettiğini belirtti. Akat, "Halkımızın sorununu yine biz çözdük. Bu sorunu gidererek halkımızın sesini duyan belediye yetkililerine teşekkür ediyorum." dedi.

Son konuşmayı yapan BDP Grup Başkan Vekili Bengi Yıldız ise sosyal devlet anlayışını hayata geçiremeyen hükümetin, selzedelere konutları parayla sattıktan sonra onları kaderleri ile baş başa bıraktığını söyledi.

Konuşmaların ardından, BDP milletvekilleri Ayla Akat Ata ve Bengi Yıldız ile İl Başkanı Şehmus Aslan, Belediye Başkan Vekili Serhat Temel ve TOKİ sakinleri davul zurna eşliğinde halay çekti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile