Bu Kez Sanığa Maddi Zararı Karşılayıp Karşılamayacağı Sorulacak

İzmir Bornova'da bir büfe önündeki kutuda yatan 'Yamuk' adlı kediyi tekmeleyerek öldürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan üniversite öğrencisi U.G.'nin yargılanmasına karar devam edildi.

Hakim duruşmada, öğrenciye bin TL zararı karşılayıp karşılamayacağı konusunun sorulması yönünde karar vererek duruşmayı erteledi

Bornova'da bir büfe önündeki kutuda yatan, 'Yamuk' adlı kediyi tekmeleyerek öldürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi 1'inci sınıf öğrencisi U.G.'nin yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya katılan yamuk isimli kedinin sahibi büfeci Ahmet Hüsnü Arda Baran'ın avukatı Barış Kaşka, savunmasız bir hayvana eziyet ederek vahşice öldüren sanığın bugüne kadar duruşmaya gelip pişmanlık konusunda ifade vermediğini, hayvan sahibinden özür dilemediğini, bin TL değerindeki kedinin maddi zararını karşılamadığını söyledi.

Çok sayıda hayvanseverin de izlediği ve karar beklediğini duruşmada hakim, bu kez zanlı öğrenciye bin TL zararı karşılayıp karşılamayacağı konusunun sorulması yönünde karar vererek duruşmayı erteledi. 19 AYDIR KARAR ÇIKMADI İzmir 9.Asliye Ceza Mahkemesi'ne görülen ve davaya konu olay, 8 Ekim 2010 tarihinde Bornova'da meydana geldi. Büfesini açmaya gelen Ahmet Hüsnü Arda Baran, beslediği 'Yamuk' adını verdiği kedinin öldüğünü gördü. Baran, kamera kayıtlarını incelediğinde kedisinin bir genç tarafından tekmelenerek ve başı ezilerek öldürüldüğünü tespit etti. Ahmet Hüsnü Arda Baran, kamera kayıtları ile birlikte polise gidip şikayetçi oldu. Olayı araştıran polis, kamera görüntülerinden kediyi öldüren kişinin U.G. olduğunu belirledi. U.G. gözaltına alındı, sorgusunun ardından serbest bırakıldı. "MARKET SAHİBİNDEN ÖZÜR DİLEMEK İSTEDİM, ANCAK ARKADAŞLARIM ENGEL OLDU" 'Yamuk' adlı kedinin sahibi Ahmet Hüsnü Arda Baran, avukatı Barış Kaşka aracılığıyla savcılığa gidip şikayetçi oldu. 'Yamuk'un öldürüldüğü gecenin güvenlik kamerası görüntüleri internet üzerinden hızla yayılınca bu vahşete tüm Türkiye tanıklık etti. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi birinci sınıf öğrencisi U.G.'ye Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 687 lira cezası kesildi. Öğrenci U.G. hakkında, "Haklı bir neden olmaksızın, sahipli hayvanı öldüren, işe yarayamayacak hale getiren veya değerinin azalmasına neden olmak suçundan 3 yıl hapis istemiyle hakkında dava açıldı. Ankara'da dava açıldıktan sonra talimatla ifade veren U.G., İzmir'e üniversitede okumak için geldiğini, kedinin, köpeğinin kafasını tırmalayarak yaraladığını ve bunun üzerine kediyi tekmelediğini, bu eylemi tahrik altında gerçekleştirdiğini savundu. Genç öğrenci, olay günü aşırı alkollü olduğunu da ekleyerek, kedinin öldüğünü görmediğini, sabah arkadaşlarının söylediğini belirtti.

U.G. ifadesinde, "Sabah aklıma kanlı görüntü geldi ve istifra ettim. Kediyi besleyen market sahibinden özür dilemek istedim, ancak arkadaşlarım tepki görebileceğimi söyleyerek engel oldu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Psikiyatri Bölümü'nde tedavi görmeye başladım. Pişmanım" dedi.

HERKES KARAR BEKLİYORDU İzmir 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki yapılan son duruşmaya zanlı öğrenci yine mazeret verip gelmedi. Duruşmada kedinin sahibi, avukatlar ile hayvanseverler katıldı.

Son kez söz verilen yamuk isimli kedinin sahibi Ahmet Hüsnü Arda Baran, sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.

Daha sonra söz alan Baran'ın Avukatı Barış Kaşka, "Savunmasız hayvanı öldüren zanlı bugüne kadar hiç bir duruşmaya gelmemiştir. Kendisinin pişmanlık yönünde hiç bir ifadesi bulunmamaktadır. Kendisi talimatla verdiği ifadesinde önce beraatini talep etmiş. Ardından, ceza verilecekse hükmün geri açık bırakılması (5 yıl aynı suçu işlememek kaydıyla ertelemek) yönünde karar verilmesini istemiştir. Kendisi bin TL değerindeki kedinin maddi zararını da müvekkilime ödememiştir. Bu konuyla ilgili hiç bir girişimde de bulunmamıştır. Kendisinin cezalandırılmasını istiyoruz. Bu davada verilecek ceza tüm hayvanseverler tarafından büyük önem taşıyor" dedi.

Bunun üzerine mahkeme başkanı, sanığa maddi zararı karşılayıp karşılamayacağı konusunun sorulmasını, bunun dava açısından önem taşıdığını belirterek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile