'Ruhumuz kimyası bozulmuş müziklerle beslenmekte'

'Ruhumuz kimyası bozulmuş müziklerle beslenmekte'

"Türk Sanat müziğine son nefes olacağım" diyen kimya hocası Sema Tunç, gündüz eğitim verdiği okulda gecede sahnelerde fırtınalar estiriyor. Tunç, ""Ruhumuz kimyası bozulmuş müziklerle beslenmekte" diyor.

"Türk Sanat müziğine son nefes olacağım" diyen kimya hocası Sema Tunç, gündüz eğitim verdiği okulda gecede sahnelerde fırtınalar estiriyor.

Çocuk yaşlarda eline gitarı ve kanunun aldığını belirten Sema Tunç, "Türkiye'de unutulmaya yüz tutan, Türk Sanat Müziği’ne hizmet etmek için eğitimci bir sanatçı olarak meydana çıktım. Son albümüm “ YARIM SEVDAM” ile yarım kalan Türk sanat müziğini omuzlarıma aldım" diye konuştu.

"Geçmişten bu yana bu sanat dalına hizmet veren beş sanatçı sayın deseler, yeni nesil bunların hiç birini sayamaz durumda" ifadelerini kullanan Tunç, "Gençlik sanat alanında hep yanlış yönlendirilmekte. Biz de okul öğretmenliğinin yanı sıra birbirinden özel ve eski Türk Sanat Müziği şarkılarını bu yeni nesile aşılamak, onları gerçek Türk müziği ile tanıştırmak adına ortaya çıktım. Televole, Magazin kültürü ile büyüyen bu çocuklarımız Türküleri ve Türk sanat Müziğini tanımalı ve severek dinlemeli. Anaya babaya ve büyüklere saygının kalmadığı dünyamızı sanat güneşimiz Zeki Müren, Tekai Tunca gibi Türk sanatına rehber olan sanatçılarımızın şarkıların tanıtmalıyız" şeklinde konuştu.

"SANATIN KİMYASI BOZULMUŞ"


Türk sanatının ve sanatçısının reklam ve şov dünyasından ibaret olduğunu savunan Sema Tunç, "Ülkemizde çıkan albümlere şarkılara bakıyorum. Barış Manço büyüğümün değdi gibi domates, biber, patlıcan'dan oluşan sözlerle dolu. Sanat bu olmalı. Bedenimiz nasıl hormonlu gıdalarla besleniyorsa, ruhumuz da kimyası bozulmuş müziklerle beslenmekte. Benim gibi eğitimli ve bilgili sanatçılar bu sektörde hak ettiği yerlere gelemiyor. Çünkü bizler dedi kodu ve magazin alemine girmediğimiz için dışlanmış durumdayız. İşte 'YARIM SEVDAM' isimli albümü bu tezatlıklara kapak olsun diye çıkardım" dedi.

BAŞBAKANDAN ONLARI TEMİZLEMESİNİ İSTİYORUM

Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’ın ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın Türkiye'deki pislikleri ortaya çıkardığını anımsatan Tunç, "Allah onlardan razı olsun. Ama onlardan rica ediyorum, ne olur sanata ve sanatçılar arasında yaşanan çarpık ilişkileri, çıkar ilişkileri ve medyanın taraf olduğu torpilli adamları da temizleyiniz. Aksi taktirde bu güzelim Türk Sanat Müziği unutulup gidecek. Adaletin terazisi herkese aynı hakkı dağıtsın" diye konuştu.

"EKRANLAR 5 SANATÇININ TEKELİ ALTIDA
"

"Albüm yaptıktan sonra kendini ve sanatını tanıtmak için çalmadığım kapı kalmadı" diyen Tunç şunları söyledi:

"Şarkılarımı dinleyen herkes beni tebrik ediyor. Ben yıllarca Ankara’da protokol sanatçısı oldum. Devletin üst düzey yetkilileri beni ayakta alkışlarken, AlbümüMÜ tanıtmak, ekranlara çıkmak için gitmediğim sanatçı ve Televizyon kanalı kalmadı. Ama param ve torpilim olmadığı için tüm kapılar yüzümüze kapandı. Türk ekranları Mehmet Ali Erbil, Gülben Ergen, Seda Sayan, İbrahim Tatlıses, Latif Doğan gibi sanatçıların doldurduğu pencere oldu. Onlara saygım sonsuz ancak ne olur bizleri de görün ve dinleyin. Ne kaybedersiniz, aksine gerçek bir sanatçı kazanırsınız. Sanat dünyasında tek hayalim, Türk Sanat Müziğine hak ettiği değeri veren iki ünlü gazino olan ANGEL-S CITY GAZİNO ve GÜNAY RESTORA’ da sahne alıp, sevenlerime bu sahnelerden seslenmek istiyorum."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile