Bu Köyde Cenaze Definleri Kisin Çileye Dönüsüyor

Bu Köyde Cenaze Definleri Kisin Çileye Dönüsüyor

Artvin’in Savsat ilçesi Maden köyü sakinleri kar yagisi sonrasi cenazelerini köy mezarligina defnetmek için 2 kilometrelik karli yolu kullanmak zorunda kalirken, cenazelerini kizakla tasiyorlar.

Kis aylarinda çogunlukla yaslilarin yasadigi Maden köyünde yasayanlar her kar yagisi sonrasi cenazelerini, köy mezarligina defnetmek için 2 kilometrelik karli yolu kullanmak zorunda kaliyor. Yogun kar yagisinda kapanan yollar açilmayinca, kendi imkanlariyla yaptiklari kizagin üzerine koyduklari cenazelerini ip yardimiyla dönüsümlü tasiyarak mezarliga götürüyor. Köyün içinde bulunan yollar dar olmasi nedeniyle is makineleri mezarliga giden yolu açamiyor.

2 metreyi bulan karla kapli yolda vatandaslar, çareyi ise eski usül yöntemlerde bulmus. Son olarak ise Kocaeli’nin Gebze ilçesinde hayatini kaybeden ve vasiyeti üzerine önce uçakla Rize’ye buradan da araçla köyüne getirilen 62 yasindaki Bilal Sari’nin cenazesi köy merkezine getirildi.

Cenaze buradan 2 km yukarida bulunan Aksu mahallesine köy halki tarafindan kizakla çekilerek 2,5 saat süren yorucu yolculugun ardindan mezarliga götürüldü. Sari, daha sonra 2 metreyi bulan karin kaldirilarak mezar yerinin açilmasi ile defnedildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile