Bu Müzede Çocuklar Çok Mutlu

Bu Müzede Çocuklar Çok Mutlu

Farkli tarihlere ait yaklasik yüzlerce çesit oyuncagin sergilendigi Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi çocuklari agirlamaya devam ederken, çocuklar geçmisten günümüze oyuncaklari ve maketleri büyük bir heyecan ve mutlulukla inceliyor.

Gaziantep’te müzeye dönüstürülen magarada 1700-1990 yillari arasinda üretilen el yapimi yüzlerce çesit oyuncagin sergilendigi Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi, çocuklarin ugrak mekanlari arasinda yer aliyor.

Gaziantep’te bir ilk olan Oyun ve Oyuncak Müzesi yaz tatilinde çocuklar ve aileleri tarafindan ziyaret edilecek yerlerin basinda geliyor. Gaziantep’in en eski yerlesim yerlerinden olan Sahinbey ilçesinin Bey Mahallesi’nde bulunan Oyun ve Oyuncak Müzesini ziyaret eden çocuklar, geçmisten günümüze farkli dönemlerde üretilen ve müzede sergilenen oyuncaklari incelerken doyasiya egleniyorlar. Oyun ve oyuncak müzesini gezen çocuklar mutlu anlar yasarken özellikle müzede bulunan el yapimi sokak oyuncaklarini ilgiyle izliyor. Çocuklarin yani sira yetiskinlerin de nostaljik yolculuk yaptigi Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi yaz tatilinde çocuklarin ilk tercihleri arasinda yer aldi. Her yas grubuna hitap eden Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi, müzeye gelen yetiskin ziyaretçileri de geçmise götürüyor ve yetiskinlere çocukluk dönemlerini hatirlatiyor. Gazianteplilerin yani sira sehre gelen yerli ve yabanci turistlerin de ilgi odagi haline gelen Oyun ve Oyuncak Müzesi, her yastan meraklisiyla atölye çalismalari da yapiliyor.

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi tarafindan 6 Nisan 2013’te kente kazandirilan müzede, dünyada nadir sergilenen Laterna Magica, Mickey Mouse, Pinokyo, Pamuk Prenses ve 7 Cüceler’in ilk seri üretim oyuncaklari, geleneksel oyun ve oyuncaklardan çömçe gelin, topaç, bilye, asik, peçiç ve 1700 ve 1900’lü yillarin dönemini yansitan bebek evleri gelecek nesillere aktariliyor. Ayrica, Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesinde, Türkiye’nin yani sira çesitli ülkelerden her dönemin özelliklerini yansitan oyuncaklarda bulunuyor. Kente özgü oyuncaklarin da agirlikli oldugu müzenin bahçesinde farkli hayvan ve çizgi film kahramanlarinin figürleri de yer aliyor. Müzede bulunan yüzlerce çesit oyuncak, yetiskin ziyaretçilerini 1700 yilina kadar götürürken, diger örneklerinden farkli kilan koleksiyonu haricinde atölye çalismalarinda 10 yillik süre zarfinda 104 bin 464 kisinin yararlandigi müzede, ayrica dünyada sadece Gaziantep’te bulunan ve “Dünya Çocuklari”na armagan edilen 24 ülkenin tanitildigi magara, ziyaretçilerin en begendigi galeri olma özelligini tasiyor. Müzede atölye çalismalari çerçevesinde masal, oyuncak, geleneksel oyun, kus evi boyama, oyuncak kutu boyama, dekoratif ahsap boyama, ahsap oyuncak boyama, duyu gibi birçok etkinlik organize edilirken yilda bir kez de uluslararasi çalistaylar düzenleniyor.

Bu fikirde Ezogelin Uluslararasi Bebek Çalistayi ile dünyada bulunan yeni nesil bebekleri yapan sanatçilar, Gaziantep halki ile bir araya gelerek bebek yapim tekniklerini, içeriklerini, bebeklerin hikayelerini bu çalistay sayesinde tanitma imkani buldu.

Aileleri ile birlikte Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi’ni ziyaret eden çocuklar, müzedeki oyuncaklari çok begendiklerini dile getirdiler.

Oyun ve Oyuncak Müzesinde çok eglendiklerini ve daha önce hiç görmedikleri oyuncaklarla karsilastiklarini ifade eden çocuklar, burada güzel zaman geçirdiklerini ve birbirinden güzel oyuncaklar gördüklerini belirttiler.

Bayram tatilinde GAP turuna çiktiklarini ve çocuklari ile birlikte Gaziantep’i gezdiklerini belirten aileler de çocukluklarindaki oyuncaklari görmenin kendilerini çok mutlu ettigini ve çocuklarinin müzede keyif dolu vakit geçirdiklerini söylediler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile