ABD'li yetkililer CHP heyetine bu soruyu sordu

ABD'li yetkililer CHP heyetine bu soruyu sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Korutürk, Amerikalı yetkililerin Ergenekon davası nedeniyle tutuklanan gazetecilerle ilgili olarak kendilerine 'İçeride 60'ın üzerinde gazeteci varmış, bu nasıl iş' dediklerini söyledi.

Korutürk, "AK Partili yetkililer buraya geldiği zaman basın özgürlüğü konusunda, bu insanların gazetecilik faaliyeti nedeniyle değil, yasa dışı bir örgüte üye oldukları için içeride oldukları yönünde savunma yapıyor. Siz hükümetin bu açıklamalarını ABD tarafının nasıl aldığını düşünüyorsunuz" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Hükümetin bu açıklamaları bize hiç intikal ettirilmedi. Bize, 'Bu insanlar gazetecilik faaliyetleri dolayısıyla içeride değilmiş, siz buna ne diyorsunuz' demediler. 'İçeride 60'ın üzerinde gazeteci varmış, bu nasıl iş' dediler. Herhalde o açıklamalar çok fazla üzerinde durulan açıklamalar değil ki, bunu hiçbir şekilde bize yansıtmadılar."

"Ergenekon davalarıyla ilgili kendilerine soru gelip gelmediğinin" sorulması üzerine Korutürk, şunları kaydetti:

"SEÇİMDE BASKI OLUR MU?"

"Türkiye'deki özgürlüklerin bastırılması gibi konulardan bahsederken, bu davaların bizatihi içeriği konusunda değil de tutuklama yapılıp, suçlamanın henüz yapılmadığı, çok uzun iddianamelerin okutulmasıyla vakit geçirilip tutukluluğun devam ettiği, bunun yargı konusunda bazı tereddütler uyandırdığı şeklinde bize bunu yansıttılar. 'Adil bir yargılama olacak mı olmayacak mı', bunun üzerinde durdular.

İlginç bir konu olarak, birçok yerde, 'seçimlerde sizin üzerinizde baskı olur mu' diye sordular. Bunu sorarken, seçim güvenliğinden bahsederek, 'seçimler düzgün yapılır mı, siz ne düşünüyorsunuz' dediler."


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile