Bu Okulu Bitirenler Evleniyor

Bu Okulu Bitirenler Evleniyor

DÜZCE – Düzce Belediyesi bünyesinde sürdürülen ‘Evlilik Okulu’ mahalle bazli egitimlere basladi. Uzman Psikolog Ersan Simsek tarafindan Karaca Hacimusa Mahallesi’nde gerçeklestirilen egitimde, katilimcilara aile birliginin devamliligini saglamaya yönelik püf noktalari anlatildi.

Düzce Belediyesi Kültür Isleri Müdürlügü’ne bagli BELMEK ve Düzce Kent Konseyi isbirliginde devam eden ‘Evlilik Okulu’ mahallelere tasindi. Karaca Hacimusa Mahallesi’nde düzenlenen egitimde, katilimcilara Uzman Psikolog Dr. Ersan Simsek tarafindan iletisimi daha saglikli yönetebilme, sorunlar karsisinda problem çözebilme becerilerini gelistirme ve mutlu kalabilmenin yollarina dair bilgiler verildi.

Aile birliginin devamliliginin esas alindigi ücretsiz egitimlerde, kadinlardan gelen sorular da yanitlandi.

“Çok dogru bir is yaptigimiza inaniyoruz”

Psikolog Ersan Simsek, Düzce’nin bosanma orani olarak Türkiye’de 3. sirada yer aldigini ifade ederken, aileyi ayakta tutacak ve güçlendirecek kurumsal çalismalar olmadigini, aksine aileyi yikacak ve toplumun temel degerlerini sarsacak çok fazla uyaran oldugunu kaydetti.

Bu noktada evlilik okulunun çok önemli bir egitim oldugunu kaydeden Simsek, “Düzce Belediye Baskanimiz Faruk Özlü’nün teveccühleri de bu noktada çok güzel. Çok dogru bir is yaptigimiza inaniyoruz” dedi.

Evlilik süreci ile ilgili farkindalik olusturarak topluma katki saglamak amaciyla baslatilan evlilik okulunun bir yili askin süredir devam ettigini kaydeden Simsek, yüzlerce insanin bu egitimden faydalandigini söyledi.

Gelinen noktada vatandaslarin da teveccühünün arttigini gözlemlediklerini ve bundan memnuniyet duyduklarini ifade eden Simsek, “Bugün de Karaca Hacimusa Mahallesi sakinleri ile bir araya geldik. Sadece mahalle sakinleri degil, disaridan bunu duyup, heyecanla gelen insanlar oldugunu da gördük ve bu da bize ne kadar güzel ve dogru bir is yaptigimizi gösteriyor. Temel noktamiz mutlu olmak degil, mutlu kalmaktir. Amacimiz burada evlilik ve evlilik süreci ile ilgili farkindalik olusturmak ve bu anlamda topluma katki saglamak” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile