Bu Okulun Öğrencileri `karne Heyecanı` Yaşamıyor

Bu Okulun Öğrencileri `karne Heyecanı` Yaşamıyor

Yaklaşık 16 milyon öğrencinin eğitim-öğretimine devam ettiği ilk ve orta öğretim okullarında öğrenciler Ocak ayında başlayacak yarıyıl tatilini dört gözle beklerken, bir kısım öğrenci de daha şimdiden ‘’karne stresi’’ yaşamaya başladı.


Adana’da faaliyet gösteren Özel Burç Okullarında ise, ne öğrencilerde ne de velilerde ‘’karne heyecanı’’ yok, çünkü bu okulda her hafta Cuma günleri karne dağıtılıyor.
Özel Burç Okullarının uyguladığı sistemde öğrencilerin devamsızlıkları, ders başarı notları, ödev sorumlulukları, okudukları kitap sayısı ve okul yönetiminin duyuruları karne halinde basılarak her hafta Cuma günü ‘’Performans Karnesi’’ olarak öğrencilere dağıtılıyor.
‘’Performans Karnesi’’ hakkında bilgi veren Özel Burç Çukurova İlköğretim Okulu Müdürü İlhami Kara, yoğun iş programı nedeniyle okula gidemeyen ve bu sebeple öğrencisinin başarı durumunu öğrenemeyen çok sayıda velinin haftalık dağıtılan karneler ile bu sıkıntıdan kurtulduğunu belirtti.
Türkiye’de hemen tüm okullarda karnelerin Ocak ve Haziran olmak üzere yılda iki defa verildiğini hatırlatan Kara, "Karne dönemleri dışında çocuğunun başarı durumunu yeterince takip edemeyen veliler karne dönemlerinde kötü sürprizlerle karşılaşıyor. Bu durum da istenmeyen bir takım olayların başlamasına yol açabiliyor’’ ifadesini kullandı.
Haftalık karneler ile kötü sürprizlerin önüne geçtiklerine dikkati çeken Kara, şöyle devam etti: ‘’Burç Okulları olarak her hafta iki bin 400 öğrencimize karne dağıtıyoruz. Bu karnelerin büyük çoğunluğu velilerin eline ulaşıyor. Öğrenci karnesini velisine götürmese dahi sorun olmuyor. Çünkü bu bilgilerin hepsini veri tabanımızda saklıyoruz. Bu sayede velilerimiz de, istedikleri zaman şifreleri ile sisteme girip, öğrencinin başarı durumunu online olarak takip edebiliyor.’’

AİLEM ÖĞRENECEK KAYGISI SORUMLULUKLARI ARTTIRDI
Haftalık karne sayesinde velilerin çocuklarına her şey için geç olmadan müdahale edebildiğine dikkati çeken Kara, düzenledikleri karnelerde, yapılmayan ödevlerden öğrencinin eksik kaldığı konulara kadar ayrıntılı bir analizin yer aldığını söyledi.
Kara ayrıca, başarı durumlarının ailelerine gönderildiğini bilen öğrencilerin daha sıkı çalıştıklarını vurgulayarak, "Bu uygulamadan veliler ne kadar memnun ise öğrencilerimiz de bir o kadar şikayetçiydi. Ancak geçen süre içinde onlar da haftalık karne sistemine alıştı. Şimdi anne babalarına mahcup olmamak için çok sıkı çalışıyorlar. Uygulama, onların da sorumluluklarını arttırdı’’ şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile