Bu Radyo Tamirhanesine Giren Zamanda Yolculuga Çikiyor

Bu Radyo Tamirhanesine Giren Zamanda Yolculuga Çikiyor

Sivas’ta yasayan emekli Zabita Memuru Yilmaz Öztürk’ün kurdugu radyo tamirhanesi müsterileri adeta zamanda yolculuga çikariyoyor.

Teknolojinin ilerlemesiyle eski objeler unutulmaya yüz tuttu. Degisen ve gelisen dünyada yenilikler birbiri ardina siralanirken eskinin özlemini yasayanlar ise eski objelerle hatiralari yasatmaya devam ediyor. Sivas’in Sarkisla ilçesinde yasayan emekli Zabita Memuru Yilmaz Öztürk kurdugu radyo tamirhanesinde ayni zamanda 20 bin parça antika ürün sergiliyor. Nostaljik radyolarin tamirini de yapan Öztürk, hem radyolara hem de eskinin hasretini yasayanlara adeta ikinci bahari yasatiyor.

“Antika dünyasi bir derya”

Çocukluk yillarimda evimizde bir hadise yasanmisti diyen Yilmaz Öztürk, “O dönemden beri hep merakim vardi. Köylere, pazarlara gittim. Hollanda, Danimarka, Isveç gibi ülkelerden getirdigim ürünler oldu. 35 yillik bir süreç bu. Dükkânda su an 20 bin parça ürünüm var. Eski radyolar, gramofonlar, plakçalarlar, kasetçalarlar, kasetler, bakir objeler, tesbihler, gümüs yüzük gibi birçok ürün var. Zaten bakirlar kendi basina bambaska bir seri buna ek olarak porselenler, elektronik cihazlar bulunuyor. Antika dünyasi bir derya burada sinir yok” ifadelerini kullandi.

“Akilli telefonlarindan bile radyo dinliyorlar”

Radyolara ilgisinden dolayi çocukluk ve ortaokul yillarinda bir tamircinin yaninda çiraklik yaptigini belirten Öztürk, “Simdilerde de eskiye hayat vermeye devam ediyoruz. Günümüzde herkes radyo dinlemese de radyo meraklisi çok. Baska sehirlerden bile tamir geliyor. Lambali radyo, transistörlü radyolar, kasetçalarlar gibi radyolari tamir ediyorum. Günümüz teknolojisini çok anlamam ama eskiyi iyi bilirim. Radyonun tamir süresi parçalara göre degisiyor. Elimde parça varsa hemen tamir edebilirim ama parçasi eksikse birkaç gün tamir sürüyor. Yeni nesil radyo dinlemiyor, telefon bizleri tamamen hayattan koparmis durumda. Tabi eskiye bagli olan insanlar var. Akilli telefonlarindan bile radyo dinliyorlar bu da bizi mutlu ediyor" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile