Bu Sinif Lise Ögrencilerine Matematigi Sevdirecek

Bu Sinif Lise Ögrencilerine Matematigi Sevdirecek

Kanuni Anadolu Lisesi’nde açilan matematik sinifi ögrencilere matematigi sevdirecek. Sinifta ögrencilerin matematik teori, kuram ve terimlerini daha kolay anlamasi için ‘çemberde açi teoremi materyali, dairenin alan formülünün ispati aleti ve trigonometrik cetvel’ gibi birçok materyal yer aliyor.

Ortahisar Belediye Baskani Ahmet Metin Genç, Trabzon Üniversitesi, Ortahisar Belediyesi ve Kanuni Anadolu Lisesi isbirligiyle gerçeklestirilen topluma hizmet uygulamalari dersi kapsaminda olusturulan matematik sinifinin açilisina katildi.

Projeyle ilgili açiklamalarda bulunan Trabzon Üniversitesi Fatih Egitim Fakültesi Ögretim Üyesi Dr. Selcen Çalik Uzun, asil amaçlarinin matematigi soyuttan somut hale getirerek ögrencilere sevdirmek olduguna dikkat çekti. Matematikle ilgili farkindalik saglamak istediklerini belirten Uzun, “Grubumuz gerçekten çok özgün bir projeyi hayata geçirdi. Projeyi ilk duyduklarinda gözleri parliyordu, isiklarla yola çiktilar. Topluma hizmet uygulamalari projeleri dersinde bizim amacimiz ögrencilerimizin bir projenin basindan sonuna kadar, ‘nasil yürütürüz, sponsor nasil buluruz, bu süreçle ilgili olarak nasil destek saglariz ve sonunda da nasil sunariz’ gibi konulari ögrenmelerini saglamak. Grubumuz çok iyi çalisti, isbirligi içinde çalisti, sizlerin de destegiyle beraber sonuca ulastik. Tabi ki, onlarin asil amaci farkindalik yaratmak, umariz ögrencilerimiz yararlanir ve sinifimiz geliserek devam eder. Yeni projelerimizin devami gelecek. Eksiklerimiz tamamlayacagiz, tabi ki sizlerin de destegiyle” ifadelerini kullandi.

Konusmasinda egitim faaliyetlerine destek olmak için birçok projenin paydasi olduklarini belirten Baskan Genç, “Ben de öncelikle projede emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum Amaci son cümlede siz söylediniz. Amaç bir farkindalik olusturmak. Çünkü matematik demek, düsünmek demek, muhakeme etmek demek. Biraz matematikten uzak bir toplumuz aslinda. O nedenle çocuklara, gençlere matematigi sevdirerek onlara katki saglamak, bir farkindalik olusturmak çok güzel bir konu Biz de projenin bir paydasi oldugumuz için mutluyuz. Okulumuza ve ögrencilerimize çok tesekkür ediyoruz. Insallah, bundan sonra yapilacak projelerin de paydasi oluruz” diye konustu.

Proje, topluma hizmet uygulamalari dersi kapsaminda Trabzon Üniversitesi Fatih Egitim Fakültesi Ögretim Üyesi Dr. Selcen Çalik Uzun danismanliginda matematik ögretmenligi bölümü ögrencileri; Irem Buse Meral, Zehra Baysal, Filiz Kiliçoglu, Begüm Yanar ve Kezban Akdeniz isimli ögrenciler tarafindan yürütülüyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile