Bilindiği üzere Kuşoğlu, boğaz köprülerindeki ücretsiz geçişlerin Başbakan Erdoğan tarafından, Suriye ile yaşanan kriz ardından düşürülen uçağımızla ilgili açıklamaların ise Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapıldığına işaret etmişti. Köprü geçişleri ile ilgili konunun daha sempatik olmasından dolayı bu açıklamanın Başbakan Erdoğan tarafından yapıldığını belirten Kuşoğlu, ortaya çıkan tabloda AK Parti 'nin kabahati olduğunu ifade etmişti.
'DAHA NE YAPILACAK?'
CHP 'li Kuşoğlu 'nun bu sözlerine son tepki ise AK Parti 'li Şamil Tayyar 'dan geldi. 'Bu kuş kardeşime… Kuşoğlu kardeşime şunu söyleyeyim ' diyerek CHP 'li Bülent Kuşoğlu 'na seslenen Tayyar, 'Allah aşkına uçakla ilgili ilk açıklamayı kim yaptı ' dedi. Uçak düştükten sonra ilk açıklamayı TRT-1 ekranlarında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu 'nun yaptığını hatırlatan Tayyar, 'Bir çok televizyon kanalı Bakan Davautoğlu 'nun açıklamalarını canlı yayınladı. Uluslararası bazı kanallar da Davutoğlu 'nun açıklamalarını canlı verdi. Daha sonra ise siyasi otoritenin bir temsilcisi çıkarak yaşananlarla ilgili bilgiler verdi. Tüm ilgililerle yapılan toplantı ardından ise elde edilen bilgiler kamuoyuyla paylaşıldı. Daha sonra ise muhalefete bilgi verildi ' dedi. Yaşanalar ardından elde edilen tüm bilgilerin muhalefete de aktarıldığının altını çizen Tayyar, 'Daha ne yapılacak ' diye sordu.
'ASKER KENDİ İŞİNE BAKACAK'
Programın ilerleyen dakikalarında Genelkurmay Başkanı 'nın siyasi mesajlar vermesine de karşı olduğunu söyleyen Tayyar, 'Siyaset siyasetçinin işidir. Asker kendi işine bakacak, siyaset yapmayacak ' dedi. Askerin sadece teknik konularda bilgi vermesine işaret eden Tayyar, 'Şimdi burada uçağın düşürülmesi ile ilgili çeşitli spekülasyonlar yapıldı. Askerin verdiği bilgilerden kim niye rahatsız olur? ' şeklinde konuştu.
Bu Sözler Şamil Tayyar'dan CHP'li Kuşoğlu'na
Bir televizyon programına canlı yayın konuğu olan AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, CHP’li Bülent Kuşoğlu’nun AK Parti’yi hedef alan sözlerine tepki gösterdi.



















