Bu Tasarim Araçtan Biri Italya'da Digeri Ise Dolapdere'de

Bu Tasarim Araçtan Biri Italya'da Digeri Ise Dolapdere'de

Beyoglu’nda babasi ile birlikte hurdaya çikmis klasik araçlari alip onararak bambaska bir hale dönüstüren genç mühendis adayi Mesut Isinçelik ve babasi Baris Isinçelik dünyada tek esi Italya’da olan tasarim arabanin aynisini Dolapdere’de yapti. Genç mühendis adayi Isinçelik, "Su anki hedefim ise yerli ve milli araç olan TOGG firmasina girip, kendi projelerimi tamamen yerli ve milli olarak gerçeklestirmek" dedi.

Beyoglu Dolapdere Mahallesi’nde bulunan küçük garajlarinda babasi ile birlikte hurdaya dönmüs klasik araçlari alip onararak bambaska projelere dönüstüren Namik Kemal Üniversitesi otomotiv teknolojileri ögrencisi Mesut Isinçelik (20) ve babasi Baris Isinçelik dünyada tek esi Italya’da olan ve hurdadan onarilarak dönüstürülen tasarim arabanin aynisini Dolapdere’de yapti. Proje ile birlikte hurdaya dönmüs araçtan bambaska bir tasarim çikaran ve araci sahibine teslim etmeye hazirlanan genç mühendis adayi Mesut Isinçelik, "Babamla beraber ufak bir dükkanda hayallerimizi gerçeklestiriyoruz. Klasik araç topluyoruz. Onun haricinde otomotiv teknolojileri ögrencisiyim. Allah’in izniyle de hedefimiz yerli aracimizda kendi projelerimizi gerçeklestirmek. Olabildigince kendime tecrübe katayim, yerli ve milli aracimizi tecrübeli ve güzel bir sekilde dünyaya meydan okuyacak sekilde yapma hayalim var. Onun dogrultusunda hem okul olarak hem yetenek olarak hem bilek olarak her konuda kendimi gelistirmek istiyorum" dedi.



"Selçuk Bayraktar gibi kendi hayallerimi gökyüzünde olmasa bile yeryüzünde yürür hale getirmek istiyorum"

Gelecege yönelik hedeflerinden ve projelerinden bahseden Isinçelik, "Su an arkamda bulunan araçtan dünya üzerinde iki tane var. Daha dogrusu bu tasarimdan iki tane var. Çünkü kendisi bir Italyan tasarimcinin araci. Italya’da bir tasarimci arkadasimiz bunu yapmis ve su anda aktif olarak kullaniliyor. Bir müsterimiz geldi ve bize bu araci yapabilir misiniz diye sordu. Düsündük, tasindik ve babamla bu araci yapabilecegimize karar verdik. sonrasinda gece gündüz demeden iki buçuk aylik bir süreç içerisinde aracimizi bitirdik. Su anki hedefim ise yerli ve milli araç olan TOGG firmasina girip kendi projelerimi, kendi imkanlarimiz dogrultusunda tamamen yerli ve milli olarak gerçeklestirmek. Ben kendimi bildim bileli arabalarin motorlariyla, kaportasiyla ugrasiyorum. Bir sekilde arabalarin içerisinde büyüdüm. Esasinda bu sevdamin gelmesindeki sebep babamdir. Babam zaten beni yillardir bu araçlarin içerisinde büyüttü. Klasik araçlar sürekli olarak benim hayatimda vardi. Sonrasinda okulun beni daha da gelistirebilecegini fark ettikten sonra elektrikli araç projelerine daha çok yogunlasmaya basladim. Bu araçlar üzerinde de ben klasik seven bir adamim ama su an revaçta olan araçlar elektrikli olanlar. Ikisini birlestirebilecegim bir projem olsun. O sirada da TOGG isimli firmamiz açiga çikti. Ben de hayallerimi orada gerçeklestirmek istiyorum. Selçuk Bayraktar gibi kendi hayallerimi gökyüzünde olmasa bile yeryüzünde yürür hale getirmek istiyorum" ifadelerini kullandi.

"Hayalleri gerçeklestirmek için gereken en büyük sey çabadir"

Projeleri olan araçlarla duygusal bag kurdugunun altini çizen Isinçelik , "Biz babamla burada yatip kalkiyoruz. Yeri geliyor yemek yemiyoruz, yeri geliyor su dahi içmeyi unutuyoruz. Telefonlarimiz çaliyor duymuyoruz. Babamla beraber tamamen burada çalismaya odaklaniyoruz. Bunun sebebi de isimizi çok sevmemiz. Bir ise basladigimiz zaman geceleri dahi rüyamiza giriyor. Isin rengi böyleyken de ister istemez gece gündüz demiyoruz ve bütün ömrümüzü bu tarz araçlara harciyoruz. Hayalleri gerçeklestirmek için gereken en büyük sey çabadir diye düsünüyorum. Bu projemiz esasen zorlu bir süreçten geçti. Bizi çok zorlayan taraflari da oldu kolay taraflari da oldu. Zorlandik ama güzel oldu. Iki buçuk ay boyunca gerçekten güzel bir is çikardik. Su anda aracin bizimle alakali kaporta bölümü bitti. Iç tasarimciya ve mekanikçiye gidecek. Ondan sonra aracimiz trafige çikacak. Bu kadar emek verdikten sonra arabadan ayrilmak Beni çok kötü hissettiriyor. Araç bizim garajimiza geldigi zaman, yani araç bizim oldugu zaman ister istemez onunla duygusal bag kuruyorum. Zaten duygusal bag olmadigi zaman o arabalarla istedigin gibi çalisamazsin. Ister istemez ayrilirken de bir gönül kirikligi oluyor" diye konustu.



"Umarim Türk halkina güzel bir armagan birakabilirim"

Planladigi diger projeleri TOGG firmasina sakladigini kaydeden Isinçelik, "Insanlarin gerçekten hayallerini gerçeklestirmek için tek yapmasi gereken sey çabalamak. Ben 20 yasindayim ve benim yasitlarim su anda benim yaptigim gibi seyler yapmiyor olabilirler. Ben yolumdan sasmayacagim ve yerli ve milli olarak kendi projelerimi tamamiyla Türkiye Cumhuriyeti adi altinda bütün dünyaya nam salmak istiyorum. Kendime ,projelerime, ülkeme güveniyorum. En azindan ufak bir garajda yapmaktansa büyük fabrikalar içerisinde tüm dünyaya kendimizi tanitmak istiyorum. Elektrikli araçlar üzerine sahsi olarak projelerim var. Onlari TOGG firmasina sakliyorum. Oraya girebildigim zaman Allah nasip ederse gerçeklestirmek istiyorum. Daha öncesinde ise bir elektrikli gezi araci yaptim. Bu konuda basarili olduk. Araç su anda aktif olarak kullaniliyor. Onun yani sira üç tekerlekli bir scooter yaptik yine elektrikli olarak. Bu projeler sonunda kendime güvenim geldi. Sunu diyorum ki benim yaptigim projeler Türk halkina armaganim olsun. En azindan Türkiyemiz kendi araçlarina binebilsin. Umarim Türk halkina güzel bir armagan birakabilirim" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile