Bu tavır emre itaatsizlikle eşdeğerdir

Bu tavır emre itaatsizlikle eşdeğerdir

29 Ekim resepsiyonunun yankıları sürüyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, askerin Köşk'teki resepsiyona katılmamasını NTV ekranlarında yorumladı. Çelik, "Bu tavır emre itaatsizlikle eşdeğerdir" dedi.

Canlı yayında gündeme ilişkin soruları tanıtlayan Ömer Çelik, askerin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül tarafından organize edilen resepsiyona katılmamasını emre itaatsizlikle eşdeğer olarak gördüklerini söyledi.

EMRE İTAATSİZLİKLE EŞDEĞER


Kılık kıyafet özgürlüğü demokratik bir haktır diyen Ömer Çelik, “TSK'nın Sayın Cumhurbaşkanı'nın davetine her hangi bir kılık kıyafet hassasiyeti sebebiyle katılmaması diye bir şey söz konusu olamaz. Çağdaş bir orduya bu yakışmaz. Sayın Cumhurbaşkanı Başkomutan’dır davet eder asker davete gider. Gitmemek gibi bir tercihi yoktur. Geleneklerini güçlü olduğunu söyleyen ordu açısından bu geleneğe karşı çıkmak emre itaatsizlikle eşdeğerdir” şeklinde konuştu

ÇAĞDAŞ BİR ORDU OLAMAZ


Çelik sözlerine şöyle devam etti: “Siber terörizme, Genelkurmay dahil hiçbir kurum tatbikat düzeyinde hazır değil yönünde çıkan haberlerini yalanlamayan TSK, Adana’da bir binanın içinde başörtülü kadının bulunduğunu öğrendiklerinde o binayı nasıl terk edeceklerinin hesabını yapıyor. Sayın Cumhurbaşkanı’nın eşine karşı yapılan karşılamalarda ‘o geldiğinde şu şekilde karşılama olsun gelmediğinde şu şekilde karşılama olsun’ şeklinde basına yansıyan o planlar doğruysa o zaman modernizmin öncüsü olarak gösteren ordu şunu bilmelidir. Modernleşmenin esası kadının kamusal alana katılımıdır. Kılık kıyafet nedeniyle kadınların kamusal alanlara girmesinin karşısında olan bir ordu çağdaş bir ordu olamaz”


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile