BUBYO Gene Önemli Bir Etkinlige Ev Sahipligi Yapti

BUBYO Gene Önemli Bir Etkinlige Ev Sahipligi Yapti

Burhaniye’de, Uygulamali Bilimler Yüksekokulu (BUBYO) bölge gelisimi ve egitimine katki saglayacak etkinliklere ev sahipligi yapmaya devam ediyor. Bölgede adindan sikça söz ettiren BUBYO Balikesir Tarim Kredi Kooperatifi’nin "Zeytin Eksperlik Kursu" ve Balikesir Valiligi, Balikesir Büyüksehir Belediyesi ve Balikesir Üniversitesi’nin isbirligi ile baslatilan "Ida Madra Jeopark Projesi” de Çalistay-2021 adiyla gerçeklestirilen bilimsel toplantiya ev sahipligi yapti.

Balikesir Üniversitesine bagli Burhaniye Uygulamali Bilimler Yüksekokulunda gerçeklestirilen "Zeytin Eksperlik Kursu" etkinligi kapsaminda alan ile ilgili teorik ve uygulamali egitimler verildi.

Katilimcilara, Zeytin Eksperlik konusunda , sofralik zeytinde uygun olmayan fermantasyon kaynakli kusurlar, tat özelliklerinin tanimlanmasi, tekstür özelliklerinin tanimlanmasi gibi konularda teorik ve uygulamali egitimler verildi.

BUBYO da alinan egitimin, zeytinin uluslararasi standartlara uygun olarak tespit edilmesini saglayacagi kaydedildi. Zeytin Eksperligi alaninda alinan egitimle kaliteli ürünün deger kaybi yasamasi engellenmis olacak. Bölgede bulunan üreticilerin, zeytinde bahçeden sofraya gelinceye kadar olusabilecek kusurlarin olusumunu engelleyerek, ekonomik kayiplarini azaltacagi ve zeytin kalitesini yükseltecegi konusu da masaya yatirildi.

Zeytincilikte metot birlikteligi saglanarak rekabet gücünü arttirmak ve Balikesir’de zeytincilikte ortak kültür olusturulmasi için çaba sarf edilmesi, bu sayede gelecekte uluslararasi düzeyde yapilan zeytin yarismalarina Balikesir markalarinin daha fazla katilabilmesi için çalismalara hiz verilmesi kararlastirildi. Balikesir’in Sindirgi ilçesinde bulunan Hisaralan Jeotermal sahasinda kurulacak olan 2021 yili UNESCO Jeoparki adayi Ida Madra Jeoparki’nin kurulumuna iliskin " Ida Madra Jeopark Çalistayi-2021" bilimsel toplantisinda Balikesir Üniversitesinden birçok ögretim üyesi ve konusunda uzmanlar tarafindan sunumlar gerçeklestirdi. Balikesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ilter Kus, “Sehriyle bütünlesen bir üniversite olmak istiyoruz. Bu anlamda sehrin paydaslari ile birçok protokol imzaladik ve projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Ayni zamanda bölgemize birçok alanda basta turizm, hayvancilik ve egitim olmak üzere hizmet vermeye devam ediyoruz. Burhaniye Uygulamali Bilimler Yüksekokulumuz Egitim ve Uygulama Tesisimiz de sehriyle bütünlesen ve bizlerin içinde bulundugu projeleri tamamlayici etkinliklere ev sahipligi yapmaya devam ediyor. Basta Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. M. Oguzhan Ilban olmak üzere tüm ekibi kutluyorum. Çalismalarimiza hiz kesmeden devam edecegiz” dedi.

Balikesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamali Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. M. Oguzhan Ilban da, "Sehrimize ve Körfezimize önemli katkilar saglayacak bu tür etkinliklerin bir parçasi olmaktan mutluluk duyuyoruz. Geçmiste de hem bölgemizin tanitilmasinda hem de bölge gelisiminde etkisi olan birçok etkinlige ev sahipligi yaptik ve yapmaya devam edecegiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile