Buca Belediyesi İle Tüm Bel Sen Arasında Toplu Sözleşme İmzanlandı

Buca Belediyesi İle Tüm Bel Sen Arasında Toplu Sözleşme İmzanlandı

Buca Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasında toplu sözleşme imzalandı

Buca Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasında toplu sözleşme imzalandı.Buca Belediye binasında düzenlenen imza törenine Kamu Emekçileri Sendikaları Federasyonu (KESK) yetkilileri de katıldı. İmza töreninde KESK Genel Başkanı Sami Evren İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin toplu sözleşme isteklerini bekletmeye devam ettiklerini söyledi.
Kamu çalışanlarının grev ve toplu sözleşme haklarının olması gerektiğini belirten Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara, kamu çalışanları ve işçilerin mücadeleleri sonucunda toplu sözleşmeleri imzaladıklarını söyledi. Emek ve haklarının sağlanması için toplu sözleşme imzaladıklarını ve belediyelere de ihtiyaçları olduğunu belirten Baykara; " Bu toplu sözleşmeleri sadece cebimize para girsin diye değil, toplu sözleşme hakkını kullanılabilir hale getirmek için imzalıyoruz" dedi.
Sendikaların kamu çalışanlarının haklarını koruduğunu ve bu toplu sözleşmelerin bunun bir parçası olduğunu söyleyen KESK Genel Başkanı Sami Evren, toplu sözleşme haklarının sınırlı sayıda olduğunu ve KESK'in kamu çalışanlarının grev ve toplu sözleşme hakları için mücadele ettiklerini belirtti. Kamu çalışanlarını grev ve toplu sözleşme haklarının olduğunu ve bunu kullanmak istediklerini belirten Evren; " Bazı siyasi iktidarlar toplu sözleşme hakkımızı engellemeye çalışmaktadırlar. Biz çoğu belediye ile toplu sözleşme imzaladık fakat İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu sözleşme isteğimizi hala bekletmektedir" dedi.
Her türlü konuda destek olacağını belirten Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ise; " Ben ve ekibim her zaman sendikalarımızla beraber omuz omuza çalışacağız. Umarım bir dahaki anlaşmalarımız güler yüzlü ve iyi işlerimiz için olur" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile