Buca Belediyesi'nden memura yüzde 28 zam

Buca Belediyesi ile KESK'e bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasında devam eden toplu iş sözleşmeleri mutlu sonl

Buca Belediyesi ile KESK'e bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasında devam eden toplu iş sözleşmeleri mutlu sonla bitti. Sözleşmeyle memurlara ortalama yüzde 28 zam yapıldı.

Belediyede çalışan 224 memuru kapsayan sözleşmenin imza törenine KESK Başkanı Sami Evren, Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ve çok sayıda belediye personeli katıldı. Toplu sözleşmeye göre en düşük memur maaşı bin 536 liradan bin 669 liraya, en düşük teknik memur maaşı 2 bin 402 liradan 2 bin 544 liraya yükseldi. Ayrıca bayramlar ve yılbaşında olmak üzere yılda üç defa 700'er lira ikramiye verilmesi kararı alındı.

Her zaman sendikalarla omuz omuza çalıştıklarını belirten Başkan Tatı, emeğin karşılığının parayla ölçülemeyeceğini söyledi. Göreve geldikleri günden itibaren gerek işçi gerekse memur sendikalarıyla iyi diyalogların olduğunu belirten Tatı, "Ben ve ekibim, her zaman emeğin yayındayız. Belediye yönetimi ve ilkeleri de bu doğrultuda belirleniyor. Çalışanını memnun edemeyen bir belediye, iyi hizmet veremez." dedi. Tatı, ücret sendikacılığının bitip hizmet sendikacılığının olduğu bir ülkenin çok iyi yerlere gelebileceğini söyledi.

Türkiye'de çalışan 20 milyon insanın sadece yüzde 5'inin sendikalı olduğunu ifade eden KESK Başkanı Evren ise kamuda sadece 270 bin kişinin sendikal haklarını kullanabildiğini belirtti. Evren, "Defolu demokrasiye sahip bir ülkede mücadelemiz devam edecek." şeklinde konuştu. İlçe belediyelerde toplu sözleşme yapmalarına rağmen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun memurlarla sözleşme imzalamama konusunda direndiğini de vurgulayan Evren, "Başkan Kocaoğlu, sözleşme konusunda yanlış yapıyor. Büyükşehir'de mutlaka sözleşme yapılacaktır. Bu mücadele uzun soluklu ve zordur." dedi. Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Baykara da toplu sözleşmede gösterdiği kolaylık ve uygulamaları sebebiyle Başkan Tatı'ya memurlar adına teşekkür etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile