Buca'da 23 Nisan'a Yakisir Kutlama

Buca'da 23 Nisan'a Yakisir Kutlama

Buca Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kutlamalari çerçevesinde gerçeklestirdigi etkinliklerle bayram coskusunu tüm kente yaydi. Buca Belediye Baskani Görkem Duman, koltugunu ilkokul ögrencisi Yunus Emre Isikli’ya devrederken, Isilay Saygin Meydani’ndaki Çocuk Senligi’nde çocuklarla birlikte Andimiz’i okudu.



Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarina armagan ettigi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami, Buca’da coskuyla kutlandi. Kutlamalarin öncesinde Belediye Baskani Görkem Duman makaminda ikinci sinif ögrencisi Yunus Emre Isikli’yi agirladi. Baskan Duman, koltugunu Yunus Emre Isikli’ya devir etti. Minik Baskan Isikli, Buca için hayallerini söyle özetledi: “Parklara, masa tenisi ve futbol sahasi yaptirmak istiyorum. Hayvanlar bir yuvaya sahip olsunlar diye hayvan barinagi yaptirmak istiyorum.”

Kutlamalar Demokrasi Meydani’nda basladi

Kutlamalar ise Demokrasi Meydani’nda gerçeklesen çelenk sunumu ile basladi.

Törene, Buca Belediye Baskani Görkem Duman, Buca Kaymakami Mahmut Nedim Tunçer, Garnizon Komutani Albay Cenk Barut, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca Ilçe Baskani Çagdas Kaya, meclis üyeleri, gaziler, sivil toplum kuruluslari ve vatandaslar katildi.

Resmi tören, Buca Stadyumu’nda farkli okullarindan gelen ögrencilerin yaptigi bayram kutlamasi ile devam etti. Ögrencilerin sergiledigi birbirinden renkli dans gösterileri ve halk oyunlari stadyumu dolduran Bucalilardan tam not aldi.

Duman, Buca Belediyesi Çocuk Senligi’ne katildi

Belediye Baskani Görkem Duman, Isilay Saygin Meydani’nda, Buca Belediyesi, Radikal Egitim Kurumlari ve Buca Kent Konseyi is birligi ile gerçeklestirilen Çocuk Senligi’ne katildi.

Senlikte alani dolduran çocuklara seslenen Baskan Görkem Duman, sunlari söyledi: “Bugün, çocuklarimizin nesesi ve umuduyla dolup tasan kalpleri, ülkemizin gelecegine dair en büyük güvencemizdir. Onlarin saglikli, mutlu ve basarili bir sekilde büyümeleri, bizlerin en öncelikli görevidir. Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin en özel günlerinden biri olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni kutlamanin coskusunu ve heyecanini paylasiyoruz. Bir milletin tam anlamiyla özgür ve bagimsiz olabilmesi için ulusal egemenlige sahip olmasi gerekir. Toplumda hiçbir kimse, hiçbir zümre, hiçbir sinif ya da grup, dogrudan üstün emretme gücüne sahip olamaz. Toplumda üstün emretme gücünün tek kaynagi ve tek sahibi milletin kendisidir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dedigi gibi (Egemenlik kayitsiz sartsiz milletindir.)”

Baskan Duman, çocuklarla Andimiz’i okudu

Baskan Duman konusmasinin ardindan, sahneye çikan Buca Belediyesi Yari Zamanli Okul Öncesi Egitim Merkezi’nin ögrencileri ile Andimiz’i okudu.

Çocuklar doyasiya eglendi

Buca Belediyesi’nin 23 Nisan Çocuk Senligi miniklerden büyük ilgi gördü. Çocuklar gün boyu senlik alaninda kurulu olan sisme oyuncaklarda doyasiya eglendi; çesitli atölyeler ile el becerilerini gelistirip, yüz boyama etkinligine katildi.

Alanda ayni zamanda minik katilimcilara pamuk seker dagitimi da yapildi.

Buca Belediyesi Yari Zamanli Okul Öncesi Egitim Merkezleri’nin minik ögrencileri senlik boyunca birbirinden güzel dans gösterileri ve performanslarini izleyenler için sahneledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile