Buca'da 4+4+4 Protestosu

Buca'da 4+4+4 Protestosu

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ve Buca Kent Konseyi üyeleri hükümetin yürürlüğe geçirdiği 4+4+4 eğitim sistemini protesto etti.

Şirinyer Tansaş önünde düzenlenen eyleme Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı başta olmak üzere Başkan Yardımcıları Halit Kurt, Suat Nezir, Muzaffer Kater, Buca Kent Konseyi Başkanı Rezzan Gedik ve Kent Konseyi üyeleri, Buca Engelliler Derneği Başkanı Kamuran Parıltı, Buca Muhtarlar Derneği Başkanı Eşfak Yurdanur, sivil toplum örgütleri ve duyarlı çok sayıda vatandaş katıldı.

Yeni eğitim döneminde 8 yıllık kesintisiz eğitimi 12 yıla çıkararak aslında 4+4+4 ile eğitimi kestiklerini savunan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, hükümetin her alanda olduğu gibi eğitim sisteminde de yanlışlıklara imza attığını söyledi.

Eylemde zamanın Köy Enstitüsü’nden mezun olmuş emekli bir öğretmen olan Dursun Tezcan’ı da yanında gören Başkan Tatı, duygulu anlar yaşayarak, yaşlı emekli öğretmenin elini öptü.

Tatı, "7’den 70’e hepimiz tek bir bilek olarak meydandayız. Çocuklarımız bizlerin ve yarınlarımızın geleceğidir. Daha sağlıklı ve sağlam bir nesillerle geleceğe adım atmak için 66 aylık çocuklarımızın da hakkını savunuyoruz. Sözde eğitim reformu adı altında siyasi mutfakta hazırlanmış bu çarpık eğitim sistemine “hayır” diyoruz” dedi.

Ellerinde pankartlarla kamuoyunun ve vatandaşların daha fazla dikkatini çekmek için tepkilerini çeşitli şekillerde ortaya koyacaklarını belirten Buca Kent Konseyi Başkanı Rezzan Gedik de, milli eğitimin 'milli' kalması için çalıştıklarını söyledi.

Gedik, "Milli Eğitim Bakanlığı’nın amblemindeki meşale bilime ve özgür düşünceye ışık tutmayı, yol göstermeyi anlatır. Oysa Türkiye’yi bilimden, çağdaşlıktan uzak, laik eğitimi aşağılayan, Mustafa Kemal’i sıradanlaştıran bir eğitim anlayışına sahip olması Milli Eğitim amblemine uyan bir anlayış değildir” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile