Buca'da Kitap Yazan Ögrenciler Yeni Ufuklara Yol Açiyor

Buca'da Kitap Yazan Ögrenciler Yeni Ufuklara Yol Açiyor

Izmir’in Buca ilçesinde ortaokul ögrencileri tarafindan yazilan ’Öykü Sandigindan Inciler’ adli kitabin imza günü düzenlendi.



Buca Makbule Süleyman Alkan Ortaokulu’nda düzenlenen ve okul ögrencileri tarafindan yazilan ’Öykü Sandigindan Inciler’ eserinin imza günü ve resim sergisine Buca Kaymakami Mahmut Nedim Tunçer ile birlikte Ilçe Milli Egitim Müdürü Hüseyin Günes katildi.

Imza gününde açilis konusmasi gerçeklestiren Okul Müdürü Berkan Çetin, Buca Makbule Süleyman Alkan Ortaokulu bünyesinde birçok etkinligin düzenlendigini dile getirdi.

Öykü yarismalari düzenlendi

2018 yilinda ’Ailem ve Okuyorum’ projesi ile baslatilan sürecin günümüze kadar çesitli projelerle devam ettigini belirten Çetin, sözlerine su sekilde devam etti: "Buca Makbule Süleyman Alkan Ortaokulu bünyesinde, 2018 yilinda ’Ailem ve Okuyorum’ projesi ile baslatilan süreç, 2020 yilinda okul kütüphanesinin yenilenmesi, kitap sayilarinin arttirilmasi ile devam etmis, pandemi dönemi ile teknoloji bagimliligi artan ögrencilerin sadece okuma degil, kitap yazma ile de yeni ufuklar açmasina imkan saglamasi amaciyla; 2022-2023 Egitim Ögretim yilinda, ögrenciler arasinda öykü yarismasi düzenlenmistir. Seçilen 32 öykü Türkçe ögretmeni Aylin Karalar öncülügünde; okul aile birliginin katkilariyla kitap haline getirilmistir.’’

Okul Müdürü Çetin’in açilis konusmasi sonrasinda, etkinligi çok sayida okul yöneticisi ve veli ziyaret etti. Etkinlikten elde edilen gelirin ise deprem bölgesinde bulunan kardes okullara destek olarak gönderilecegi belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile