Değirmenci, gazetecilere yaptığı açıklamada, trüf mantarının Bucak'a bağlı Beşkonak köyü Pamucak havzasında ayrılan arazide yetiştirilmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.
Bu kapsamda 20 dönümlük alana köklerine trüf mantarı sporları enjekte edilmiş 450 meşe fidanı dikildiğini anlatan Değirmenci, "Dünya piyasasında 500 ila 3 bin avro arasında satılan trüf mantarı deneme dikimlerine Bucak'ta devam ediyoruz. İlk olarak Denizli ve Muğla illerinde deneme çalışmalarından sonra Bucak ilçesinde de doğal ortamını öğrenince deneme dikimlerine başladık" dedi.
Ektikleri meşe fidanlarının köklerinde trüf mantarı oluşursa bu fidanların koruma altına alınacağını belirten Değirmenci, bu çalışmanın vatandaşlara ciddi bir gelir kaynağı sağlayacağını ifade etti.
Bölgenin trüf mantarı için uygun olduğunu dile getiren Değirmenci, "Köylülerimiz de kendi imkanları ile trüf mantarı dikebilirler. Mantar 4 sene içinde gelir kaynağı sağlayacaktır. 4 sene uzun bir zaman olarak görülebilir fakat ekonomik değeri yüksek olan mantarın piyasada rahatça satışını yapabileceklerdir" diye konuştu.
Değirmenci, Orman İşletme Müdürlüğü olarak trüf mantarının yetiştirilmesinden herhangi bir maddi kazanç beklemediklerini, amaçlarının köylülerin ufkunu açarak, bölgede yeni ürünlerin yetiştirilmesine katkı sağlamak olduğunu bildirdi.
Bucak'ta Trüf Mantarı Yetiştirilecek
Isparta Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, dünya piyasasında kilosu 500 ila 3 bin avro arasında satılan trüf mantarının deneme dikimlerine Bucak'ta devam ettiklerini bildirdi.