Buda Seyyar Demirci Açiklamasi Ilçe Ilçe Dolasip Tamirat Yaparak Geçimini Sagliyor

Buda Seyyar Demirci Açiklamasi Ilçe Ilçe Dolasip Tamirat Yaparak Geçimini Sagliyor

Sakarya’da seyyar demircilik yapan 51 yasindaki adam, Akyazi ve Hendek ilçelerinin mahallelerinde kurdugu tezgahta vatandaslara hizmet veriyor.

Dede ve babasindan kalma demircilik meslegini 40 yildir sürdüren 51 yasindaki Yilmaz Yanik, Sakarya’nin Akyazi ve Hendek ilçelerinin mahallelerinde kurdugu seyyar tezgahta sürdürüyor. Çiragi olmadigi için esiyle isini icra eden yanik, mahalle sakinlerinin gereçlerini tamirat ve tadilat yaparak elde ettigi kazançla geçimini sagliyor. Esine melekte yardimci olan Songül Yanik, “Esime yardim ediyorum, aksam saatlerinde ise evimize gidiyoruz. Çok yogun oldugu zamanlar da ise kaliyoruz hatta suan çok yogun bir zaman ve kalmak zorundayiz. Iyi ve kötü insanlarla karsilasiyoruz ama çok sükür bir sikintimiz yok” dedi.



“Mahallelere tezgah kurarak geçimimizi sagliyoruz”

11 yasinda dedesinden ve babasindan ögrendigi meslegi devam ettiren Yilmaz Yanik, “Bu bize dede ve babadan kalma bir meslegimiz. Mahalleleri gezerek vatandaslarin bag ve bahçede kullandigi kazma, çapa, tirmik gibi gereçlerin tamiratini yapiyoruz. Mahallelere tezgah kurarak geçimimizi sagliyoruz. Esim bana yardimci oluyor, ikili bir sekilde meslegi yapiyoruz. Vatandaslar benden memnun bende onlardan memnunum neticede onlarin isini yapiyoruz. Iyi, kötü paramizi kazanip geçimimizi sagliyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile