Budak, 'Alacak Tahsilatı Sorununa Kamu Kurumları Da Dahil Oldu”

Budak, 'Alacak Tahsilatı Sorununa Kamu Kurumları Da Dahil Oldu”

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ATSO) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, çek yasası değişikliği ve alacak davalarının çok uzamasının Türkiye'de alacak tahsilatını reel sektörün en önemli sorunlarından birisi haline getirdiğini, son dönemde alacak tahsilatı sorununa kamu kurumlarının da dahil olduğunu bildirdi.


ATSO Başkanı Budak, kamu kurumlarının piyasaya borçlarını ödememeleri nedeniyle alacak tahsilatı ve finansman sorunlarının arttığını, üyelerden bu konuyla ilgili olarak yoğun şikayet geldiğini söyledi.

Budak, "Bilindiği gibi, çek yasasında yapılan değişiklik ile çekinin karşılığını ödemeyene uygulanan hapis cezasının kalkması ve alacak davalarının halihazırda çok uzun sürüyor olması Türkiye'de alacak tahsilatı konusunu reel sektörün en önemli sorunlarından birisi haline getirmiştir. Belirli periyodlarla ATSO Meclis ve Meslek Komiteleri üyelerine uyguladığımız anketlerde de ticaretin önündeki en büyük sorun olarak "alacak tahsilatı sorunu"nun sürekli olarak en üstlerdeki yerini koruduğunu görüyoruz.

Son dönemde üyelerimizden bu konuyla ilgili olarak gelen şikayet ve yakınmalara kamu kaynaklı yakınmalar da eklenmiş, kamu kurumlarının piyasaya ödemelerini fazlasıyla geciktirmeleri nedeniyle alacak tahsilatı ve finansman sorunları artmıştır. Yoğun olarak kamu kurumlarıyla çalışan sektörler için bu durum önemli bir sıkıntı oluşturmaya başlamıştır” dedi.

En fazla sorun yaşayan sektörler arasında kamu ve üniversite hastanelerinden alacaklarını zamanında tahsil edemeyen medikal sektörünün bulunduğunu belirten Budak, “Maliye Bakanlığımız verilerine göre genel bütçe ödeneklerinde ve kamu harcamaları artışında herhangi bir sorun görünmezken, kamu kurumlarının ödemelerini neden geciktirdiklerini anlamak mümkün değildir. Birçok üyemizin mağduriyetine yol açan bu sorun konusunda biran önce çözüm bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile