Budak, 'Tarımdan Hakkıyla Para Kazanamadık'

Budak, 'Tarımdan Hakkıyla Para Kazanamadık'

Isparta Ticaret Borsası tarafından Tarım Ekonomisine Değer Katanlar Ödül Töreni’ne katılan TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya, Isparta ve Burdur için tarımın çok önemli olduğunu söyledi.


Artık bu üç ilin birlikte düşünülmesi gerektiğini kaydeden Budak, sınırların kalktığını, bir ilde üretilen bir ürününün diğer ile katkısının olduğunu dile getirdi. Isparta’yı zenginleştirecek en önemli sektörün tarım olduğunu söyleyen Budak, bu toprağın cevheri, madeni ve petrolünün tarım olduğunu ifade etti.

ATSO Başkanı Budak, "Türkiye’de sarfedilen emeğin karşılığı alınamıyor. Konya büyüklüğündeki Hollanda, sadece tarım ve hayvancılık ürünü ihracatından 50 milyar dolar gelir elde ediyor. Türkiye’de tarımdan kazanç 12 milyar dolar. Biz çok çalışıyoruz ama az kazanıyoruz. Burada bir yanlışlık var. Tarım eskisi gibi bir geçim kaynağı değil, en büyük kazanç kapısıdır. İnsanlar petrolsüz yaşayabilir ama gıdasız yaşama olanağı yok. Gıda sektörü artık dünyanın en önemli stratejik sektörü durumunda. Tarım ve hayvancılığın önemini anladık ama bu sektörden hakkıyla para kazanmayı beceremedik. Bir cevherin üzerinde oturuyoruz ama farkında değiliz. Parayı başkasına kazandırmışız. Bu işi hızla tersine çevirmemiz gerekmektedir" dedi

Konuşmalardan sonra Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, Isparta’da tarım sektöründe en fazla işlem hacmi gerçekleştiren ve ihracat yapan 30 firma temsilcisine ödüllerini sundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile