Bugdayda Hasat Yaklasti, Fiyat Bekleniyor

Bugdayda Hasat Yaklasti, Fiyat Bekleniyor

Adana’da stratejik öneme sahip bugdayda hasat yaklasirken üreticiler bir an önce fiyatlarin açiklanmasini bekliyor. Üreticiler ayrica bugdayda bu sene verimi yüksek beklediklerini söyledi.

Türkiye’nin ilk bugday hasadinin yapildigi ve ihtiyacin yaklasik yüzde 4’ünü karsilayan Adana’da bugday bu sene 1 milyon 330 bin dönüm alanda ekildi. Havalarin da kent genelinde sicak gitmesi nedeniyle bugday bu sene yaklasik 15 gün önce hasat edilecek. Bu hafta içerisinde hasadi yapilmasi beklenen bugdayda üreticiler fiyatlarin açiklanmasini bekliyor. Çiftçiler, geçen sene ton basina 8 bin 250 lira açiklanan bugday fiyatinin bu sene ton basina 15 bin lira olmasini istiyor.

“Rekolteyi yüksek bekliyoruz”

Ihlas Haber Ajansi’na konusan Yüregir Ziraat Odasi Baskani Mehmet Akin Dogan, bu sene bugdayda rekoltenin yüz güldürecegini anlatarak, “Bu yil basaklar çok büyük. Bu sene yagislar çok iyi geçti. Nisan ayinda da biraz yagmur yagarsa geç hasat edilen bugdaylar için iyi olacak. Sahil kesimlerinde bu hafta hasat baslayacak. Ova için bir yagmur çok güzel olacak. Bu sene rekolteyi yüksek bekliyoruz. Adana genelinde 1 milyon 330 bin dönüm alanda ekim var. Türkiye üretiminin yüzde 4’ü Adana’dan karsilaniyor” ifadelerini kullandi.

“Ton basina 15 bin lira istiyoruz”

Fiyatlarin ton basina 15 bin lira ve prim desteginin de kiraç bölgelerde ton basina 2 bin lira olmasini istedigini vurgulayan Dogan, “Biz bu sene bugdaya 15 lira fiyat bekliyoruz. Geçen sene ton basina 8 bin 250 lira verilmisti. 15 liranin altinda verilecek fiyat kurtarmayacaktir. Kiraç bölgelerde de ton basina verilen prim desteginin 2 bin lira olmasini bekliyoruz. Eger yagmur yagarsa taneler daha tok olacaktir ve verimi fazlalastiracaktir. Afet olmazsa bu sene çiftçimizin yüzü bugdaydan gülecek” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile