Bugün dışarı çıkmayın!

Bugün dışarı çıkmayın!

2014 yılının en sıcak günü bugün yaşanacak. Uzmanlar uyardı: Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın.

Bugün 2014 yılının en sıcak günü yaşanacak. Kavurucu sıcaklar 2 gün süreyle devam edecek. Nem oranları yüzde 90'ları bulacak.

Uzmanlar uyarıyor bugün İstanbul'da 2014 yılının en sıcak günü yaşanacak.

Uzmanlar kavurucu sıcakların 2 gün süreyle devam edeceği bildirilirken, nem oranının yüzde 90'a kadar ulaşacağı ve bunaltıcı havanın etkili olacağı açıklandı.

Öğlen saatlerinde mümkün olmadıkça dışarı çıkılmaması gerektiği noktasında vatandaşları uyaran uzmanlar bol bol sıvı tüketilmesini öneriyor.

İÇ ANADOLU KAVRULACAK


Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının neden olabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulundu. İç Anadolu'da sıcaklık 36 derecelere kadar yükselecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yapılan son değerlendirmelere göre: Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimleri ile Doğu Akdeniz'in parçalı yer yer çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Rize ve Artvin çevreleri ile Trabzon ve Van'ın doğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor. Rüzg'r genellikle kuzey yönlerden, güney kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İstanbul: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu.(33)

Bursa: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu.(36)

İzmir: Az bulutlu ve açık.(36)

Adana: Parçalı ve az bulutlu.(34)

Antalya: Az bulutlu ve açık. (32)

Ankara: Az bulutlu ve açık. (36)

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık.(41)

Trabzon: Parçalı, yer yer çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra doğu kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (29)

Erzurum: Parçalı yer yer çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra ve akşam saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(29)

Van: Parçalı, zamanla çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra doğu kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(29)

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU


MARMARA: Parçalı ve az bulutlu, zamanla Trakya kesiminin çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, doğusunun yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra Rize ve Artvin çevreleri ile Trabzon'un doğu kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinin çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra Erzurum, Ardahan, Kars, Ağrı ve Iğdır çevreleri ile Van'ın doğu kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile