Buharkent'te Down Sendromlu Çocuklara Sürpriz
Dünya Down Sendromu Farkindalik Günü sebebiyle down sendromlu çocuklar ile bir araya gelen Buharkent Belediye Baskani Mehmet Erol; “Onlar farklilar ama eksik degiller. Çünkü, sevgi, kromozom saymaz” dedi.
Buharkent Belediye Baskani Mehmet Erol, Zafer Ortaokulu Özel Egitim sinifinda egitim gören down sendromlu çocuklari ziyaret etti. Erol, çocuklarla uzun süre sohbet ederek, onlara ayakkabi ve oyuncak hediye etti. 20 Mart Baskan Erol’un dogum günü olmasi sebebiyle ögrencilerden baskana dogum günü sürprizi yapildi. Sevgi gösterisinde bulunan çocuklar Baskan Erol’a, dogum günü hediyesi olarak kendi yaptiklari anahtarliklardan hediye etti.
Down Sendromunun bir hastalik olmadigina dikkat çeken Baskan Erol; “Sendrom bir hastalik degil, genetik bir farklilik, kalitsal bir durum degil. Down sendromlu çocuklarin gülümseme, yürüme gibi fiziksel beceriler ile sosyal becerileri ögrenmeleri yasitlarina göre biraz daha uzun sürebiliyor ancak küçük yastan itibaren desteklenen ve sevgiyle ilgilenilen çocuklarda gelisim süreci basarili olarak ilerleyebilir. Bu nedenle sevgimizle sizlerin yaninda olmaya devam edecegiz. Onlarin daha iyi sartlarda yasayabilmesi, daha iyi egitim alabilmesi ve sosyal yasamda daha aktif yer alabilmesi için elimizden gelen tüm çabayi gösteriyoruz ve çaba göstermeye de devam edecegiz.
Down Sendromunun farkindayim ve onlarin farkli olduklarinin ama eksik olmadiklarinin da farkindayiz. Her zaman onlarin yanindayiz. Çünkü sevgi kromozom saymaz. Çünkü dünya onlarla daha da güzel” dedi.



















