Bulanık Eğitim Destek Evi Kapatıldı

Bulanık Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren ''Bulanık Eğitim Destek Evi'' protokol imzalanmadığı gerekçesiyle kapatıldı.

2011-2012 eğitim ve öğretim döneminde kurulan ve yaklaşık 350 öğrencisi bulunan Bulanık Belediyesi Eğitim Destek Evi, Bulanık Kaymakamlığı tarafından ''Belediyenin Bulanık Halk Eğitim ve ASO Müdürlüğü ile protokol imzalamadığı'' gerekçesiyle kapatıldı.

Bulanık Kaymakamı Ferit Görükmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye bünyesinde faaliyet yürüten eğitim destek evinin, gerekli şartları yerine getirmesi halinde açılış için gerekli izni vereceklerini söyledi.

Kaymakamlık olarak eğitime ayrı bir önem verdiklerini belirten Görükmez, ''Yasal çerçevede bakıldığında eğitim destek evlerinin, halk eğitim evi ve ASO müdürlüğü ile bir protokol yapması, ilgili kurumun ve kaymakamlığın onaylaması gerekiyor. Bu işlemleri yapması gerektiği konusunda belediyeye gerekli yazışmaları yaptık. Ama bugüne kadar bu protokolu imzalamadılar. Bu doğrultuda kapatma işlemi yapıldı'' dedi.

Belediyenin yeni bir müracaatla eğitim destek evini açma talebinde bulunduğunu aktaran Görükmez, bu konuda dilekçenin verildiğini, bu talebin incelendiğini, yasal şartların yerine getirilmesi halinde, kaymakamlık olarak gerekli iznin verileceğini sözlerine ekledi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile