Bulanık Kaymakamı Mesleğini Anlattı

Bulanık Kaymakamı Mesleğini Anlattı

Muş’un Bulanık İlçesi Anadolu Lisesi ve Anadolu Öğretmen Lisesi Meslek Tanıtma Kulübü tarafından organize edilen seminerde öğrencilere kaymakamlık mesleği anlatıldı.

Okulun konferans salonunda düzenlenen seminere Bulanık Kaymakamı Ferit Görükmez, konuşmacı olarak katıldı.

Kaymakam Görükmez, öğrencilere mesleği hakkında bilgi verirken, öğrenciler de merak ettiklerini sordular. Öğrencilere siyasal bilgiler, hukuk veya iktisadi ve idari bilimler fakültelerine girişini anlatan Kaymakam Görükmez, nasıl kaymakam olunabileceğini ve kaymakamlık mesleğinin zor ve bir o kadar da güzel olduğunu ifade etti.

Görükmez, “Eğer çok isterseniz, ne istediğinizi biliyorsanız, bundan kararlıysanız ve bunu çok istiyorsanız kesin olarak o isteğinize ulaşırsınız. Bizim yapmamız gereken çok istemek ve o uğurda çok çalışmaktır. Bir şeyi çok istediğiniz de o uğurda çalışmak aslında bir zevktir. Çok istediğiniz için o zaman bu çalışma zevke dönüşür” dedi.

Kaymakamlık mesleğinin temelinin ‘Çifte Standart Yapmamak’ ve ‘Empati Yapmak’ olduğunu, iyi bir yöneticinin de bunlara dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Görükmez, öğrencilere ayrıca, spor veya sanat dallarında bir veya birkaç konuda iyi olmalarını ve bu yönünü öne çıkarmaları için çok çalışmaları gerektiğini, bu uğraşlarının kendilerini diğer insanlardan farklı kılacağını söyledi.

Öğrencilere hedef belirleme öğüdünde de bulunan Görükmez; “Çok isteyin ve bu uğurda çok çalışın. Bunları yapıyorsanız kesin olarak hedefinize ulaşırsınız. Hepinize öğrencilik yaşamındaki başarılarınızın devamını diliyorum. Şeffaf ve aydınlık yarınlarınızda size başarılar diliyorum” diye konuştu.

Seminer soru cevap bölümünün ardından sona erdi. Kaymakam Görükmez, seminerin ardından okulda incelemelerde bulundu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile