Bulanık’ta 7 Proje Kabul Edildi

Bulanık’ta 7 Proje Kabul Edildi

Muş’un Bulanık İlçe Kaymakamı Ferit Görükmez, Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından desteklenen projeler sayesinde beşeri sermayenin geliştiğini ve toplumsal bütünleşmenin sağlandığını söyledi.

Bulanık’ta çeşitli kurum ve sivil toplum kuruluşları tarafından hazırlanan 7 projeye SODES kapsamında destek verileceği belirtildi. Konuyla ilgili makamında gazetecilere açıklamalarda bulunan Bulanık Kaymakamı Ferit Görükmez, SODES’in Bulanık’ta büyük ilgi görmeye devam ettiğini belirtti.

7 projenin Kalkınma Bakanlığı tarafından kabul edildiğini hatırlatan Kaymakam Görükmez, kamu kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşlarıyla belediye tarafından hazırlanan projelerin, hem beşeri sermayeyi geliştirdiğini, hem de toplumsal bütünleşmesi sağladığını ifade etti.

SODES’i 2 yıldır uyguladıklarını vurgulayan Görükmez; “Bu sene uygulama olarak SODES'in 3’üncü yılı. Bu bölgede beşeri sermaye sıkıntımız var. Yani bu işe uygun bir zemin var ve bunun için de imkanlarımız sınırlıydı. Şimdi ise aşağı yukarı her yıl hükümetimizin bize sağlamış olduğu bu imkanlarla sivil toplum, gerek kamu kurum ve kuruluşlarının gerekse belediyelerimizin projelerine destek oluyoruz. Bütün projeler dursa bile bu projenin devam etmesi gerekiyor. SODES bölgenin elini güçlendiren bir projedir” dedi.

Görükmez, SODES tarafından desteklenen projeler içerisinde Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin 4 projeyle ilk sırada olduğunu belirterek şöyle konuştu; “Bulanık ilçesinden 7 proje SODES kapsamında Kalkınma Bakanlığı’ndan uygulama için onay alırken Bulanık Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin 4 projesi ve toplam 560 bin TL ödenekle bütün ilçeler arasında ilk sırada yer aldı. 2010 ve 2011 yılında gerçekleştirmiş olduğu kent sahasının suni çim sahaya çevrilmesi projesi, halı saha projesi, su sporları merkezi ile ilçenin tespit edilen eksikliklerini gidermek için gayret sarf eden Kaymakamlığımız tarafından 2012 yılında kabul edilen dört proje ile de başta fitnes merkezi kurulumu olmak üzere büyük okul bahçelerine, açık hava spor ekipmanlarının tesisi, oyun parkları kurulması, bazı köy okul bahçelerine oyun bahçeleri kurulması planlanmaktadır. 2012 yılında ilçemizden kabul edilen projeler şunlardır, Çocuk Sevinç Bahçeleri Projesi, Neden Köylerde Spor Yapılmasın, Okul Oyun Parkları, Çocuk Eğlence Yuvaları, Buluşma Noktamız Spor Eğitim Merkezi, Bulanık’ın Berrak Yüzleri, Biz de Oyunlarla Büyüyelim ve çocuk parkı yapımı.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile