Bulanık’ta İlköğretim Haftası Kutlandı

Bulanık’ta İlköğretim Haftası Kutlandı

Muş’un Bulanık ilçesinde, İlköğretim Haftası düzenlenen törenle kutlandı.

Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen tören, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından Bulanık Gazi İlköğretim Okulu’nda devam etti. Buradaki törene Bulanık Kaymakamı Ferit Görükmez, Cumhuriyet Savcısı Yüksel Gök, Emniyet Müdürü Ümit Duymuş ile kamu kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Sarıdağ, eğitimin toplumun huzuru için vazgeçilmez temel bir unsur olduğunu belirterek, toplumların eğitim düzeyi ve gelişmişliği birbirine bağlı olduğunu söyledi.

Bulanık Kaymakamı Ferit Görükmez de yaptığı konuşmada, eğitimle ilgili temel prensipler ve temel bilgilerin ilköğretimde verildiğini belirterek, bu zeminde evlerde ve okullarda velilerle öğretmenlerin bu zemini beraber inşa etmesi gerektiğini kaydetti.

Velilere çağrıda bulunan Görükmez, şöyle konuştu; “Ben bu konuda velilerimize şunu söylemek istiyorum. Öğretmenlerimizin başarıları ancak sizin evde verdiğiniz, sevgiyle, özenle yetiştirdiğiniz, her şeyinizi fedaya hazır olduğunuz çocuklarınıza verdiğiniz sevginin temel bilgilerin ve temel prensiplerin oluşturduğu zeminde yürüyecektir. Bunun için anne ve babaların vereceği eğitim de çok önemli. Sizin öğrencinizin başarısı mutlaka sizin ilginizle, sizin emeğinizle ve sizin desteğinizle olacaktır. Ben bu konuda velilerin ilgisinin ve desteğinin çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Tören, yapılan ikramla Son buldu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile