Buldan'da Heyelan Bölgesinin Imara Açildigi Iddiasi

Buldan'da Heyelan Bölgesinin Imara Açildigi Iddiasi

DENIZLI – Denizli’nin Buldan ilçesinde daha önce heyelan bölgesi oldugu için bosaltilan ancak belediye tarafindan satildiktan sonra yapilasma çalismasi yapildigi iddia edilen bölgede çok sayida agacin yok edilmesi tepki çekti.



Buldan’in Helvacilar Mahallesi Topdami mevkiinde bulunan aile çay bahçesinin alt bölümünde yer alan bölgede gerçeklesen yapilasma çalismalari ve bu çalismalarda çok sayida agacin yok edilmesi vatandaslardan tepki topladi. Buldan Helvacilar Mahallesi sakinleri, Topdami mevkiinde bulunan yesil alanin belediye tarafindan satilmasi ve satin alan mal sahibinin de burada yaptigi düzenleme çalismalarinda agaçlari kesmesini elestirdi.



Mahalle sakinleri olarak durumdan duydugu rahatsizligi dile getiren Muhtar Selahattin Yesildag, “Bu bölge heyelan bölgesidir. Bundan 64 yil önce bölgede meydana gelen heyelan nedeniyle bölge bosaltilmistir ve burada yasayanlar Cumhuriyet Mahallesine vatandaslar tasinmistir. Durum böyle iken, burada yapilasmaya yönelik çalismalar yapmak akla aykiridir. Ayrica Topdami mevkiinde bulunan çay bahçesi ve çevresi halkimizin kullandigi, rahat nefes aldigi, çay kahve içip yorgunluk attigi bir alandir. Aileler çoluk çocuguyla buraya gelerek piknik yapmakta, temiz havada Buldan’i seyretmektedirler. Bu alanin satilmasi ve burada insaata yönelik çalismalar yapilmasi kabul edilemez. Bizler mahalle sakinleri olarak buna dur denilmesini bekliyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile