Bülent Arınç, İran‘daki Nevruz Kutlamalarına Katıldı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İran‘ın başkenti Tahran‘da düzenlenen 2. Uluslararası Nevruz Kutlamalarına katıldı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, öğleden sonra Sadabad Tarihi Kompleksi‘nde düzenlenen kutlamalara katıldı. İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad‘ın ev sahipliğinde düzenlenen kutlamalara Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile birlikte birçok ülkeden bakanlar ve temsilciler katıldı.

Eski İran Sarayı Sadabad Tarihi Kompleksi‘nde düzenlenen törende konuşan İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, "Nevruz; umut, canlanma ve refah mesajı taşımaktadır. Nevruz, halklarımızın kültürünü ve değerlerini bünyesinde barındırmaktadır. Nevruz, insanlar ve ülkeler arasında derin ilişkiler için zemin hazırlamaktadır" dedi.

Konuşmasında Irak ve Afganistan‘da askerlerini barındıran güçlere eleştirilerde bulunan Ahmedinejad, ‘hegemonyacı‘ olarak tabir ettiği bu güçlerin kendi çıkarları uğruna başka ülkelerde savaş ve ayaklanma çıkardığını iddia etti. Ahmedinejad, "ABD ve müttefiklerinin çıkarları, başka ülkelerin zenginliklerini yağmalamaktır. Onların ekonomilerinin kalkınması başka ülkelerin ekonomisinin ve altyapısının tahrip edilmesidir" diye konuştu.

Bülent Arınç, temasları kapsamında İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad‘la ikili görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra Ortadoğu Kuzey Afrika‘daki olayların da ele alındığı bildirildi. Arınç‘ın Mayıs ayında İstanbul‘da yapılacak Birleşmiş Milletler toplantısına Ahmedinejad‘ı davet ettiği öğrenildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile