Bülent Uygun Açiklamasi 'Kimin Sampiyon Olacagi Bizi Ilgilendirmez'

Bülent Uygun Açiklamasi 'Kimin Sampiyon Olacagi Bizi Ilgilendirmez'

Süper Lig’deki sampiyonluk yarisiyla ilgili konusan Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, “Sonuçta sampiyonun kim olacagi beni ilgilendirmiyor. Ben kendi takimimla ne kadar basarili olabilirim ona bakiyorum. Kimin ne oldugu beni çok fazla ilgilendirmiyor. Ya da bizim camiamizi ilgilendirmiyor” dedi.

Sivasspor, Trendyol Süper Lig’in 34. haftasinda 5 Mayis Pazar günü deplasmanda Galatasaray ile oynayacagi maçin hazirliklarini sürdürdü. Vali Lütfullah Bilgin Sivasspor Tesisleri’nde Teknik Direktör Bülent Uygun ve yardimcilari yönetiminde yapilan antrenman 1 saat 30 dakika sürdü. Isinma hareketleriyle baslayan antrenman denge çalismalariyla devam etti. Ardindan minyatür kalede maç yapan Yigidolar, son bölümde ise çift kale maç yapti. Antrenman öncesi basin mensuplarinin sorularini yanitlayan Teknik Direktör Bülent Uygun, Galatasaray maçinin zor geçecegini vurguladi. Uygun, “Sivasspor adina puanlar o kadar birbirine yakin ki açikçasi Avrupa kupasina gidecek son takimi belirleyecek sürece girdik. Bu süreci en iyi sekilde degerlendirmek istiyoruz. Futbol adina güzelligi yansitmak, oyun anlayisimizi, bireysel yeteneklerimizin sergiledigi güzel bir maç diliyorum. Güçler, avantajlar ve birçok seye baktigimizda zor bir maç bizi bekliyor. Bugün Galatasaray’la, Fenerbahçe’nin gücünü bilmeyen yoktur. Dolayisiyla çok zor maça gidiyoruz. Burada puanlar alabilmek için mücadelemizi veririz her zamanki gibi” seklinde konustu.



“Bizim camiamizi ilgilendirmiyor”

Bir basin mensubunun ’Bu maç sampiyonlugu da yakindan ilgilendiriyor. Neler söylersiniz?’ sorusuna tecrübeli çalistirici, “Sonuçta sampiyonun kim olacagi beni ilgilendirmiyor. Ben kendi takimimla ne kadar basarili olabilirim ona bakiyorum. Sonucunda biz 4 takima karsi da çiktik, 4’üne karsi da en üst seviyede maksimum mücadelemizi verdik. Dolayisiyla kimin ne oldugu beni çok fazla ilgilendirmiyor. Ya da bizim camiamizi ilgilendirmiyor. Onlarin gösterecegi performans, yasananlar herkes zaten ülkede fazlasiyla görüyor. Biz sadece çikacagiz futbol adina ne yapmamiz gerekiyorsa en güzel sekilde onu yapacagiz. Sonra bize kim nasil davraniyorsa da karsiligini alacak” yanitini verdi.

“Rey Manaj’in ufak bir sakatligi var”

Bülent Uygun, Rey Manaj’in hafif bir sakatligi oldugunu da açiklayarak, “Rey Manaj’in maçtaki aldigi darbeden dolayi bir ufak sakatligi var. Onun disinda herhangi bir sakatligimiz yok. Hakan Arslan zaten malum sezonun son haftasina belki yetisecek, kosulara basladi.

Onun disinda da herhangi bir sakatlik bulunmuyor. Geri kalan herkes hazir. Yarindan itibaren de Rey Manaj takimina en güzel sekilde katilacaktir” cümlelerine yer verdi.

“Prensip olarak Ali’yle anlasti baskanimiz”

Ali Sasal Vural ile önümüzdeki sezon da devam edeceklerini ancak Nikolic’in performansini da begendigini aktaran Uygun, “Ali ile ben konustugumda Nikolic’i görmek istedigimi söyledim. Sonra dedim, Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarinda oynatacagim. Ondan sonraki maçlarda Nikolic’i görecegim dedim. Çünkü Nikolic’in bize yeni sezonda ne verebilir? Oynamadan görme ihtimalimiz yoktu. Nitekim Niko da oynattigimiz maçlarda gerçekten performans sergiliyor ve bunu hak ediyor. Ama biz Ali’ye söyledigimizi yerine getirilmesi adina Fenerbahçe maçini oynadik. Galatasaray maçinda da Ali oynayacak. Ali ve Nikolic ile yeni sezonda devam ediyoruz zaten. Prensip olarak Ali’yle de anlasti baskanimiz” ifadelerini kullandi.

“Söylüyoruz, dinleyen yok”

Rey Manaj’a maçlarda yapilan faulleri hakemlerin görmezden geldigini vurgulayan tecrübeli çalistirici, söyle devam etti:

“Hakemler maalesef Rey Manaj’a yapilan faulleri görmemezlikten geliyorlar, görmüyorlar. Mücadele olarak nitelendiriyorlar. Rakip ise üstüne çikiyor, sagindan çekiyor, formasindan çekiyor devam diyor. Zaten bizim hakemler genelde görme özürlü oldugu için o yüzden de söylenecek çok fazla bir sey yok. Gördüklerini veremiyorlar, verdiklerinin yanlis veriyorlar. Biz de bir an önce hakemlerin tabii ki kendi camialarini, kendi kalitelerini yükseltmelerini bekliyoruz. Ülkede her sey yükseliyor. Bir tek onlarin problemleri bütün Türk futbolunu etkiliyor. Bir türlü de gelistiremiyoruz. Söylüyoruz, dinleyen yok. Anlatiyoruz, anlayan yok söylenecek çok söz yok.”

Minik ögrencilerden moral ziyareti

Kadiburhaneddin Imam Hatip Ortaokulu ögrencileri antrenman öncesi takima ve teknik heyete sevgi gösterisinde bulundular. Minik ögrenciler, antrenman öncesi Teknik Direktör Bülent Uygun ve futbolcularla bir araya geldiler. Tesislerde bir süre kalan ögrenciler, daha sonra futbolcularla birlikte kosu yapti ve fotograf çektirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile