Bülent Uygun Açiklamasi 'Talihsiz, Sanssiz Goller Yiyerek Maglup Ayrildik'

Bülent Uygun Açiklamasi 'Talihsiz, Sanssiz Goller Yiyerek Maglup Ayrildik'

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Bülent Uygun, “Talihsiz, sanssiz goller yiyerek maglup ayrildik. Tabii bu da bizim adimiza üzüntü verici. Kazanip taraftarlarimizi mutlu etmek istiyorduk” diye konustu.



Süper Lig’in 6. haftasinda Çaykur Rizespor Altay’a 2-1’lik skorla maglup oldu. Karsilasmanin ardindan basin açiklamasi yapan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Bülent Uygun, “Bugün itibariyle baktigimizda kazanmak için özellikle, yenerek hem sürecin geçisini daha iyiye çevirmek adina kazanmak istiyorduk fakat son dakikada Remmy’in sahalari bahane ederek sakatligim var dedi.

Son maçta 5 dakika oynatmistik. Sonrasinda bir oyuncunun belinin kitlenmesinden dolayi oynatamayinca bir anda yine kadroda sistemde degisiklik yapmaya çalistik. Baktigimiz bugün yüzde 68 top bizde olan, üretmeye çalisan, gole giren sahada oyun anlayisini benimseten, kazanma adina mücadele eden iyi bir Rizespor vardi. Talihsiz, sanssiz goller yiyerek maglup ayrildik. Tabi buda bizim adimiza üzüntü verici. Kazanip taraftarlarimizi mutlu etmek istiyorduk. Beni mutlu eden tek taraf; takim uzun aylardan sonra, yaklasik 2 buçuk ay sonra ilk defa bir haftadir tüm mevkide hemen hemen 2 santraforumuzun sakatligini saymadan, birde sol bekimizle orta sahadaki sakatligimiz 4 adamimizi saymazsak tam anlamiyla çalistigimiz bir ortamda iyiye dogru giden bir takimken karsiligi 3 puan almak isterdik olmadi. Amacimiz bir dahaki milli maç arasina kadarki süreçte toplayabildigimiz kadar puanlari toplayip o zamanki süreci de dogru bir sekilde geçerek, çok daha iyi yerlere serileri yakalayarak devam etmekti. Çok iyi bir kadroya sahibiz. Bunu bugün ki maçtan sonrada gönül rahatligiyla söyleyebilirim. O yüzden futbolcu kardeslerimi mücadeleden dolayi tebrik ediyorum. Kaybettik taraftarimizdan da bu anlamda özür diliyoruz” dedi.



Takimin kötü gidisattan kurtulacaginin ve taraftarin biraz sabretmesi gerektigini hatirlatan Uygun, dünyaca ünlü yildiz Remy’nin dahi saha sartlari nedeniyle maça çikmadigini da sözlerine ekleyerek, “Bazi gerçekleri konusmakta fayda var. Sezon bittikten sonra 20 oyuncu gitti, ben mi gönderdim? Takimdan gitmesini istedigimiz adamlar vardi, hatta Remy ‘Ben gidiyorum’ dedi, sonra dedi ki ‘Ben paralara yer bulamam’ gerisin geri geldi. Idmana çik dedik çikmadi, ‘Sakatim’ dedi ‘Sahada çukur var’ dedi.

Hatta 1-2 oyuncu ‘Hoca gider nasilsa Türkiye’de sistem böyledir’ dedi.

Sonrasinda 20 futbolcu gitti, bizde transfer yapmaya çalistik. Bizim almaya çalistigimiz futbolcular su anda liglerde oynuyor. Sag olsun baskan en iyi transferi yapmak için ugrasti. Aldigimiz 3 tane de genç var. Biri Eskisehirspor’dan 17 yasinda, biri Erokspor’dan onlari da transfer olarak saymamak lazim. Toplamda 11 tane transfer var. Ve bunlarin hepsi agustos ayinin 15’inden sonra geldi. 10 hafta Sumudica’ya sabrettiniz. Isimde vermek istemezdim de. X bir hocaya daha haftalarca kötü gitti sabrettik. Geçen yil bu takim düstü diyorduk ben kurtardim mi? Idmansiz. Biraz sabir. Yeni oyuncular geldi. Kimisi sakatliktan çikiyor. Bende ilk defa böyle bir sey yasiyorum. Rizespor’da çok iyi bir kadro olusuyor, idman eksikleri tamamlaninca Rizespor çok iyi yerlere gelecek, bu kadar net. Biraz destek” ifadelerini kullandi.

Maçta Çaykur Rizespor’un buldugu golün ardindan dahi taraftarin ‘Uygun istifa’ diye slogan atmasina da deginen Teknik Adam Uygun, “Olabilir, ben istemez miyim ben geldim baba ocagimda o gururu yasadim. Bana söyledikleri güzel sözler hosuma gitti. Bazilari küfür ediyor ama ona da yapacak bir sey yok. Bu Türkiye’nin maalesef sosyal medya kirliligi. Ben takim için ugrasiyorum. Kim ister? Benim yasadigim güzelligi kim yasamak istemez” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile