Bulgar Ve Yunan Turistler Otelcilere Can Suyu Oldu

Bulgar Ve Yunan Turistler Otelcilere Can Suyu Oldu

Ihtiyaçlarini Edirne’deki yerel esnaftan karsilayan komsu ülke Bulgaristan ve Yunanistan vatandaslari, alisverislerinin yani sira kentteki otellerde konaklayarak, otelci esnafina da can suyu oluyor.

Özellikle cuma ve cumartesi günleri Bulgaristan’dan gelen turistler, Kapikule Sinir Kapisi’nda yasanan yogunluk sebebiyle Edirne’deki otellerde konaklayarak rahatlikla alisveris yapma ve eglenme imkâni buluyor. 2020 yilinin bitmesine kisa bir süre kala kente akin eden Bulgar vatandaslar, yilbasi alisverisinin yani sira, yilbasi gecesi için simdiden otellerdeki yerini ayirtmaya basladi.



“Salginda otellerde yasanan boslugu Bulgar turistler kapatiyor”

Salgin nedeniyle zor günlerden geçen otelciler, yaz döneminde yasanan gurbetçi yogunlugunun ardindan Bulgaristan ve Yunanistan’dan Edirne’ye alisverise gelen turistlerle rahat bir nefes aldi.

Yaklasik 20 yildir Bulgaristan’dan Edirne’ye alisverise geldigini söyleyen Senol Arif, "Fiyatlar dolayisiyla su an daha hesapli alisveris yapiyoruz. Yakiti olsun, yemegi olsun, kiyafeti olsun her sey çok güzel. Ortalama 500 euro gibi bir para harciyoruz” dedi.



“Edirne’yi kendi köyüm gibi biliyorum”

Aysel Iskenderow, “Türkiye’ye gelisimin sebebi her seyden memnunum. Hizmetlerden, servis, yemek, kiyafet her seyimizi burada karsiliyoruz. Bos zamanlarimizda seyahat ediyoruz. Türkiye’yi ve Edirne’yi kendi köyüm gibi biliyorum. 1 gece kaliyoruz. Zamanimiz olursa 2 gece kaliyoruz. Tatillerde 10 gün kaliyoruz. 500-600 euro harciyoruz. Yeni yil yaklasiyor. Hediye paketleri ve gida aliyoruz. Hazirlik yapmaya basladik” dedi.

Özellikle son dönemde dövizde yasanan dalgalanmalarla birlikte Bulgar müsterilerde artis oldugunu söyleyen Otel Müdürü Can Pekbas ise “Bulgar müsterilerin yani sira yerli turistlerimizden de talep var. Edirne kültür sehri oldugu için tarih açisindan 92 yil Osmanli’ya baskentlik yapmis bir yer. Hem yerli hem de yabanci turistlere hizmet veriyoruz. Özellikle son dönemde Bulgaristan’dan gelen misafirlerimizde yogunluk yasaniyor. Hafta sonlari basta olmak üzere yilbasi için de simdiden rezervasyon yaptirmaya basladilar. Yilbasini Edirne’de geçirecek olan yerli ve yabanci vatandaslarimiz olacak” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile