Bulgarca Ögreniyorlar

Bulgarca Ögreniyorlar

Kocaeli’de Bulgarcayi ögrenmek isteyen kursiyerler, KO-MEK’in Sekerpinar kurs merkezinde egitim almaya basladi.

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Meslek ve Sanat Egitimi Kurslari (KO-MEK), istihdam ve el becerileri kurslarinin yani sira yabanci dil branslarina yönelik de egitim veriyor. Bu çerçevede, KO-MEK’in Sekerpinar kurs merkezinde Bulgarca egitimi verilmeye baslandi. Kursta Bulgarca ögrenmek isteyen 28 kursiyer egitim görüyor.

"Biz Türkiye’de dogan ilk nesildeniz"

Kursa annesi ve kiz kardesi ile birlikte katilan Naile Osmanoglu, "Özel bir üniversitede arastirma görevlisi olarak çalisiyorum. Ailem 1989 yilinda zorunlu göçle buraya geldi. Biz Türkiye’de dogan ilk nesildeniz. Ailemiz Bulgarca biliyor ama biz yeni nesil özellikle devlet dairelerinde rahatça konusabilmek için KO-MEK’e Bulgarca bransi için basvuruda bulunduk. Annemle ve kiz kardesimle buraya geldim. Evde sik sik kendi aramizda pratik yaparak kendimizi gelistiriyoruz" dedi.

Türkan Osmanoglu ise "Ben Bulgarca biliyorum. Buraya da kizlarima destek olmak için geldim. Özellikle gençler balkanlari rahatça gezmek için Bulgarcayi mutlaka ögrenmeli" diye konustu.



"Vatandaslik basvurusu yapacagim"

Bir diger kursiyer Besim Güney, "Biz Türkiye’ye 6 yasinda geldik. Buraya gelis amacim Bulgaristan’a gittigimde kendimi özgürce ifade edip, rahat edebilmek. Kursa esimle birlikte geliyoruz. Bizim için çok iyi oldu, evde en azindan pratik yapabiliyoruz" dedi.

Esi Bulgaristan göçmeni oldugu için Bulgarcayi ögrenmek isteyen Ugur Çukur da, "Vatandaslik basvurusu yapacagim için Bulgarcayi ögrenmek istedim. KO-MEK sayesinde bu dili kisa zamanda ögrenip kendimi daha iyi ifade edebilecegim" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile