Bulgaristan'a Açilan Hamzabeyli Sinir Kapisi'nda 22 Kilometre Tir Kuyrugu Olustu

Türkiye'nin ihracat yogunluguna bagli tir çikislarina Bulgaristan'in cevap verememesi nedeniyle Hamzabeyli Sinir Kapisi'nda 22 kilometre tir kuyrugu meydana geldi.

Türkiye'nin ihracatindaki artis sinir kapilarindaki yogunlugu da artirdi.

Türkiye'den Avrupa'ya geçiste tir yogunluguna Bulgaristan çogu zaman cevap veremiyor. Bu durum Türkiye tarafinda uzun araç kuyruklarina neden oluyor.

Hamzabeyli'de tir kuyrugu yüzünden 700'den fazla araç çikis için bekliyor.

Izmir'den ihracat yükünü Romanya'ya götüren soför Mesut Kuzucu, AA muhabirine, yurt disina çikislarda genellikle Hamzabeyli güzergahini tercih ettiklerini söyledi.

Araç kuyruklarinda beklerken bazi sikintilar yasadiklarini anlatan Kuzucu, "Bir taraftan sogukla mücadele ederken, diger yandan temel ihtiyaçlarimizi yollarda karsilayamiyoruz. En büyük sorunlardan biri de tirlara gizlice binmeye çalisan mülteciler. Araçlarda bile saglikli uyuyamiyoruz, sürekli araçlari kontrol ediyoruz, binen mülteci var mi diye." dedi.

Bulgaristan tarafinin hizli çalismamasi nedeniyle kuyruklarin olustugunu anlatan Kuzucu, özellikle karsi tarafta yapilan mülteci kontrollerinin çok zaman aldigini, bir tirin yaklasik 5-6 dakika peronda bekledigini ifade etti.

Kuzucu, olusan araç kuyruklarina yetkililerin Bulgar tarafiyla görüsüp çözüm bulmasini istedi.

Tir soförü Ahmet Yücel de özellikle gece Bulgar tarafinda geçislerin çok yavasladigini, kuyruklarin bu nedenle olustugunu belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile