Bulgaristan'da, 15 Temmuz 2016'Daki Hain Darbe Girisimini Anlatan Fotograf Sergisi Açildi

Bulgaristan'in Varna sehrinde, Fetullahçi Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'da gerçeklestirdigi hain darbe girisimini anlatan fotograf sergisi açildi.

"Hain Darbe Tesebbüsüne Karsi Ulusal Direnç” konulu fotograf sergisi, Bulgaristan Varna Free Üniversitesi'nde gerçeklestirilen "Uluslararasi Milli Güvenlik Sempozyumu" kapsaminda Istanbul Rumeli Üniversitesi tarafindan açildi.

Anadolu Ajansinin fotograflarindan olusan sergi, Avrupa Birligi’nde (AB) 15 Temmuz hain girisimini yansitan ilk sergi olma özelligi tasirken, sempozyum için AB ve diger ülkelerden gelen çok sayida akademisyen ve milli güvenlik uzmani sergiyi gezme imkani buldu.

Istanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hazim Tamer Dodurka, yaptigi açiklamada, sempozyumda yer almaktan duyduklari memnuniyeti dile getirerek, 15 Temmuz aksami Türkiye’de hiç beklenmedik bir gelismenin yasandigini ve Türk Silahli Kuvvetlerinin (TSK) içine sizmis FETÖ üyelerinin, ulusal egemenligi tehdit ederek ülkenin kontrolünü ele geçirmeye çalistigini hatirlatti.

Söz konusu darbe girisiminin, Türk demokrasi hayatinda bir dönüm noktasi olduguna isaret eden Dodurka, "Darbenin amaci, FETÖ tarafindan devlet yönetiminin ele geçirilmesidir. Yani demokratik yollarla seçilmislerin bertaraf edilmesi ve hatta mahallelerden ülke yönetimine kadar tüm Türkiye’yi kontrol altina almakti." ifadelerini kullandi.

Bulgaristan'in, bu demokrasiye karsi girisilen hareket karsisinda her daim Türkiye’nin yaninda yer aldigini animsatan Dodurka, "Hem Cumhurbaskanligi hem de Basbakanligi ile Türkiye’yi ve demokrasiyi destekledi. Bulgaristan ve diger dost ve müttefik ülkeler Türkiye’nin bu demokrasi mücadelesinde yaninda yer alarak, kadim dostluklarini tekrar göstermistir." dedi.

Dodurka, "Üniversitemiz, millet iradesine saygi duymayan, özgür, bilimsel düsünceye ve demokrasiye kasteden her türlü girisime karsi devletimizin diger kurumlariyla birlikte, ayni kararlilikla mücadele etmeyi ve bu ugurda canini vermeye hazir nesiller yetistirmeyi kendisine görev bilmektedir. “ seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile